Dopet - vägen in i kyrkans gemenskap.

Genom dopet blir man del i en gemenskap som sträcker sig bakåt genom historien ända till Jesus själv, och framåt tillsammans med alla andra människor som på något sätt vill höra till Jesus. Man blir en del av den världsvida kyrkan och samtidigt välkomnas man in i Svenska kyrkan och den lokala församlingen.

I vår församling har vi de 9 olika kyrkorna som ni kan fira dophögtiden i. Vi välkomnar dop både i söndagens huvudgudstjänst och i dopgudstjänst. Våra tider för dopgudstjänst är lördag och söndag kl. 13.00, 15.00 och 17.00.

Vuxendop                                                                                                                                                                             De flesta som döps är barn, men du som är vuxen och inte är döpt är välkommen att kontakta någon av våra präster för att samtala om hur vi kan utforma ditt dop.

Här intill finns ett par länkar där ni kan läsa mer om dopet i Svenska kyrkan.