Dopet - vägen in i kyrkans gemenskap.

Genom dopet blir man del i en gemenskap som sträcker sig bakåt genom historien ända till Jesus själv, och framåt tillsammans med alla andra människor som på något sätt vill höra till Jesus. Man blir en del av den världsvida kyrkan och samtidigt välkomnas man in i Svenska kyrkan och den lokala församlingen.

I vår församling har vi de 9 olika kyrkorna som ni kan fira dophögtiden i. Vi välkomnar dop både i söndagens huvudgudstjänst och i dopgudstjänst. Våra tider för dopgudstjänst är lördag kl. 13.00, 15.00 och 17.00. Söndag kl. 13.00 och kl. 15.00.

Vuxendop
De flesta som döps är barn, men du som är vuxen och inte är döpt är välkommen att kontakta någon av våra präster för att samtala om hur vi kan utforma ditt dop.

Foto: Cecilia Ramäng

Spotify Business lägger ner – Så här gör du för att ha inspelad musik i kyrkan
Källstorps församling spelar endast laglig musik via CD-skivor eller mobil/platta.

Med jämna mellanrum kommer önskemål om att via församlingens ljudsystem spela upp egen musik vid gudstjänster och dop, bröllop och begravningar. Källstorps församling har tagit beslut om att Spotify inte får användas, eftersom Spotify Business upphör. Spotify kommer därför endast att vara tillåtet för privatpersoner att använda.

Det privata Spotify-abonnemanget får inte spelas i offentlig miljö. Vid dop, bröllop och begravningar, där det finns önskemål om att spela upp en låt eller sång, kan detta göras via CD-skiva eller en nedladdad låt från exempelvis Itunes. Det hela handlar om licens/royalties till skivbolagen. Vid köp av CD eller Itunes betalas licens/royalties vid köpet och genom församlingens avtal med STIM har församlingen rätt att spela upp musiken offentligt.