Sorg och begravning

Vi vill finnas till för dig när sorgen drabbar.

Välkommen att kontakta oss via begravningsbyrån eller vår expedition för att boka begravning. När datum och kyrka är bestämt kontaktar prästen er för vidare planering.

I Källstorps församling finns fyra stycken bårtäcken att låna.Klicka här för att se bårtäckena.

Minnestund kan anordnas i Östra Klagstorps eller Östra Torps församlingshem. Detta bokas med expeditionen samtidigt med begravningen.

Sorg behöver tid, rum och någon som lyssnar. Vi inbjuder närmast anhörig en möjlighet att delta  i sorgegrupp i början av året och i slutet av sommaren. Grupperna träffas sedan vid ungefär 5 tillfällen. I en sorgegrupp ges utrymme att dela erfarenheter med varandra och tillsammans se framåt. För att det regelbundet skall finnas en grupp även i vår mindre församling, sker sorgegruppen som ett samarbete med Anderslövs församling. Från Källstorps församling medverkar
Eva Nilsson som kan kontaktas på tel. 0768-56 20 21

Det finns också möjlighet att bearbeta sin sorg enskilt. Kontakta då någon av församlingens präster; Helena Törnklev 0703-924361 eller
Emma Hambitzer 0768-562025

Bild: Cecilia Ramäng

Spotify Business lägger ner – Så här gör du för att ha inspelad musik i kyrkan
Källstorps församling spelar endast laglig musik via CD-skivor eller mobil/platta.

Med jämna mellanrum kommer önskemål om att via församlingens ljudsystem spela upp egen musik vid gudstjänster och dop, bröllop och begravningar. Landskrona församling har tagit beslut om att Spotify inte får användas, eftersom Spotify Business upphör. Spotify kommer därför endast att vara tillåtet för privatpersoner att använda.

Det privata Spotify-abonnemanget får inte spelas i offentlig miljö. Vid dop, bröllop och begravningar, där det finns önskemål om att spela upp en låt eller sång, kan detta göras via CD-skiva eller en nedladdad låt från exempelvis Itunes. Det hela handlar om licens/royalties till skivbolagen. Vid köp av CD eller Itunes betalas licens/royalties vid köpet och genom församlingens avtal med STIM har församlingen rätt att spela upp musiken offentligt.