Foto: Alex Giacomini /Ikon

Pilgrimskonfirmander

Sommaren 2024 kommer vi att ha en konfirmationsgrupp med speciell inriktning på Pilgrimsvandring. När skolorna slutat, vandrar vi iväg den 14 juni. Vi kommer att gå ca 2 mil om dagen, sova över i församlingshem och kyrkor längs vägen, och vi är ute i ca 10 dagar. Denna konfirmandgrupp anordnas som ett samarbete mellan Bjärreds församling och Kågeröd-Röstånga församling. Vandringen kommer att gå från Bjärred, upp till Röstånga, runt Ringsjön, och genom Lund tillbaka till Bjärred. Längs vägen pratar vi om allt som är viktigt i livet, om framtiden och Gud, om kärlek och kompisar, om döden och tro, om hur saker kan gå fel i livet och vad man kan göra för att ställa till rätta igen.

På kvällar och morgnar fixar och äter vi maten tillsammans, och så firar vi morgonbön och kvällsmässa.

När vi kommer tillbaka träffas vi kl. 9-13 vardagar den sista veckan innan konfirmationen i församlingshemmet i Kågeröd. Konfirmationen sker sedan i Kågeröds kyrka den 29 juni.

Innan vandringen så kommer vi ha två träffar (3 dec 2023 kl. 10-14, 14 april 2024 kl. 10-14) där vi förbereder oss inför vandringen och lär känna varandra. Dessa träffar börjar i Kågeröds kyrka med högmässa.

För mer information inför själva vandringen kommer vi att ha en föräldraträff den 19 nov med start kl. 10 för de som anmält sig.

Ansvarig och ledare för gruppen är Samuel Körner Lilja, präst i Kågeröd-Röstånga församling, samt Anna Kristiansson, präst i Bjärreds församling.

Foto: Alex Giacomini /Ikon