Other languages with Google Translate

Bönens trädgård

Det sägs att en trädgård är en vän du kan hälsa på när som helst, och visst stämmer väl det. Frälsarkransen – Bönens trädgård finns vid Kusmarks kyrka  och du är välkommen när du vill för att hitta just din favoritpärla!

Sommaren 2019

Välkommen till ännu en skön sommar i Bönens trädgård. Trädgården är öppen dygnet runt och du är välkommen när du vill. Vill du veta mer om trädgården, är du välkommen att boka en guidad visning. Kontakta bokningen i Skellefteå pastorat - kontakuppgifter hittar du här nedan.

I anslutning till trädgården hittar du Café Pärlan, men hembakat, smörgåsar och lättare lunch. Caféet är öppet 25 juni-16 augusti, tisdag - fredag 12.00-16.00, onsdag 12.00-20.00

Varje onsdag kl 18.00 firar vi mässa och direkt därefter, kl 19.00, är det cafékväll med ett varierat program. Du kan ladda hem en folder med öppettider och program här:

Folder Bönens trädgård 2019 [pdf]

Klicka på pilarna uppe i det högra hörnet för att öppna hela bildspelet.

Om Frälsarkransen - bönens trädgård

Alldeles intill kyrkan i Kusmark har en trädgård växt fram. Det är en böne- och meditationsträdgård med armbandet Frälsarkransen som förebild. Trädgården invigdes helgen 1-2 juli 2012.

En trädgård påminner både om jorden och om himlen

Martin Lönnebo

Här förenas jorden med himlen, det fysiska livet med det andliga. Det naturen och människan skapat samsas på en plats, en plats där naturen och själen kan växa tillsammans. Ett besök i trädgården är en hälsokur för det inre.

En trädgård påminner om jorden och himlen

"Som kristen människa har det varit självklart att trädgård och odlande spelat en roll" säger Martin Lönnebo, upphovsman till radbandet Frälsarkransen.

"Paradiset var en trädgård, himlen är en trädgårdsstad och mellan dem ligger våra trädgårdar. En trädgård påminner både om jorden och om himlen. Där finns både det naturgivna och vårt skapande. Både natur och kultur. Frälsarkransen handlar om andligt liv och växt. Om ett odlande av själen. En trädgård måste skötas och ogräs måste rensas, annars förfaller den. Så är det också med själen", menar Martin Lönnebo.

Frälsarkransen - Bönens trädgård. Bakgrundshistorien

Det finns en trädgård där livet helas

Till trädgårdens invigning in juli 2012, specialskrev Martin Lönnebo en psalm. Den tonsattes av Hilding Carlsson. Lyssna på den här:

Psalm - Det finns en trädgård

Text: Martin Lönnebo. Musik: Hilding Carlsson 2012

1. Vid Kåge, sväng av E4:an vid Kåge norra, mot Jörn.
2. Följ Storkågevägen/Jörnsvägen i ca 11 km.
3. Trädgården ligger vid Kusmarks kyrka. Parkera vid kyrkan eller församlingshemmet.