Bönens trädgård

Det sägs att en trädgård är en vän du kan hälsa på när som helst, och visst stämmer väl det. Frälsarkransen – Bönens trädgård finns vid Kusmarks kyrka  och du är välkommen när du vill för att hitta just din favoritpärla!

Klicka på pilarna uppe i det högra hörnet för att öppna hela bildspelet.

Om Frälsarkransen - bönens trädgård

Alldeles intill kyrkan i Kusmark har en trädgård växt fram. Det är en böne- och meditationsträdgård med armbandet Frälsarkransen som förebild. Trädgården invigdes helgen 1-2 juli 2012.

Här förenas jorden med himlen, det fysiska livet med det andliga. Det naturen och människan skapat samsas på en plats, en plats där naturen och själen kan växa tillsammans. Ett besök i trädgården är en hälsokur för det inre.

En trädgård påminner både om jorden och om himlen

Martin Lönnebo

En trädgård påminner om jorden och himlen

"Som kristen människa har det varit självklart att trädgård och odlande spelat en roll" säger Martin Lönnebo, upphovsman till radbandet Frälsarkransen.

"Paradiset var en trädgård, himlen är en trädgårdsstad och mellan dem ligger våra trädgårdar. En trädgård påminner både om jorden och om himlen. Där finns både det naturgivna och vårt skapande. Både natur och kultur. Frälsarkransen handlar om andligt liv och växt. Om ett odlande av själen. En trädgård måste skötas och ogräs måste rensas, annars förfaller den. Så är det också med själen", menar Martin Lönnebo.

café pärlan

I församlingshemmet, på andra sidan bäcken från trädgården sett, hittar du Café Pärlan. Sommartid är det öppet nästan alla dagar i veckan och här kan du köpa fika och lättare måltider.

Café Pärlan

Här hittar du all info om öppettider och aktiviteter i Café Pärlan

Klicka här
Frälsarkransen - Bönens trädgård. Bakgrundshistorien

Det finns en trädgård där livet helas

Till trädgårdens invigning in juli 2012, specialskrev Martin Lönnebo en psalm. Den tonsattes av Hilding Carlsson. Lyssna på den här:

Psalm - Det finns en trädgård

Text: Martin Lönnebo. Musik: Hilding Carlsson 2012

1. Vid Kåge, sväng av E4:an vid Kåge norra, mot Jörn.
2. Följ Storkågevägen/Jörnsvägen i ca 11 km.
3. Trädgården ligger vid Kusmarks kyrka. Parkera vid kyrkan eller församlingshemmet.