Jury

Den jury som utser vinnaren av 2022 års Angelos – Svenska kyrkans filmpris vid filmfestivalen i Göteborg, består av Ingrid Elam, litteraturkritiker, Göran du Rées, regissör, och Mikael Ringlander, präst.

Presentation av juryn

Ingrid Elam

Litteraturkritiker och professor emerita i Litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.

Verksam som kritiker sedan mitten av 1970-talet, numera främst i Dagens Nyheter och Sveriges television.

Göran Du Rées

Regissör, manusförfattare, producent och professor emeritus i filmregi.

Har genom åren haft en mängd film- och kulturpolitiska uppdrag och var en av initiativtagarna till Filmhögskolan i Göteborg, i dag Akademin Valand/HDK, där han också under 15 år varit konstnärlig ledare. I dag mentor och konstnärlig rådgivare för unga filmskapare.

Mikael Ringlander

Juryns ordförande, präst, fotograf och projektledare för Svenska kyrkans arbete på Göteborg Film Festival.

Även ansvarig för Svenska kyrkans arbete på Bokmässan i Göteborg.