Jury

Den jury som utser vinnare av 2020 års Angelos – Svenska kyrkans filmpris vid filmfestivalen i Göteborg, består av Cristina Jardim Ribeiro, verksamhetsledare på Bergmancenter på Fårö och prästerna Ludvig Lindelöf och Mikael Ringlander.

Presentation av juryn

Cristina Jardim Ribeiro

Christina är verksamhetsledare på Bergmancenter med filmvetenskap och journalistik i bagaget. Hon har tidigare arbetat med filmfestivalen Popcorn och varit verksam som filmskribent. På senare år har hon arbetat med lokaljournalistik på Sveriges Radio och Gotland Media. 

Ludvig Lindelöf

Präst i Carl Johans församling i Göteborg. Han har tidigare forskat på gudsbilden i Ingmar Bergmans filmer och föreläser frekvent. Han är också skribent, en ofta förekommande röst i radion (Helgsmål, klassisk förmiddag i P2 med mera) och engagerad i Svenska kyrkans scen på Bokmässan som samtalsledare och som ledare för den litterära gudstjänsten. 

Mikael Ringlander

Juryns ordförande, präst, före detta pressfotograf. Ansvarar för Kultursamverkan Svenska kyrkan i Göteborgs stift. Han är också ena projektledaren för Svenska kyrkans kultursatsning Se människan. Har fått Göteborgs kyrkliga samfällighets kulturstipendium och pris som årets förnyare i Svenska kyrkan 2015.