Jury

Den jury som utser vinnare av 2021 års Angelos – Svenska kyrkans filmpris vid filmfestivalen i Göteborg, består av Gabriela Pichler, filmregissör, Bengt Toll, konsult och prästerna Jakob Wirén och Mikael Ringlander.

Presentation av juryn

Gabriela Pichler

Gabriela är manusförfattare och filmregissör boende i Göteborg. Hon har gjort långfilmerna Äta sova dö och Amatörer (som bl.a vann Svenska kyrkans filmpris 2018) och teater såsom Rött kort på Backa Teater.  

Jakob Wirén

Jakob är docent i systematisk teologi och ärkebiskop Antje Jackeléns teologiska sekreterare. I sin forskning arbetar han med religionsdialog och religionsmöten.  

Bengt Toll

Bengt är konsult med inriktning på utvecklingsstrategier inom film och media. Har en lång erfarenhet av filmarbete i Sverige och Europa, bland annat som vd för Svenska filminstitutet, styrelseordförande för Göteborg Film Festival som medlem i Europeiska Filmakademien och styrelseledamot i Digital Cinema Forum. 

Mikael Ringlander

Juryns ordförande, präst, tidigare pressfotograf och projektledare för Svenska  kyrkans arbete på Göteborg Film Festival. Även programansvarig för Svenska kyrkans arbete på Bokmässan i Göteborg.