Other languages with Google Translate

Advents- och juletid 2018

Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesus föddes. Vi samlas till gudstjänster, konserter och andra festliga händelser.

Från första advent till trettonhelgen

Advent och jul är speciella för stora och små. För vissa innebär det att fira tillsammans med släkt och vänner. Andra arbetar för att vårt samhälle ska fungera, trots storhelger och ledigheter. Och så finns det de som är ofrivilligt ensamma, som gärna skulle ha sällskap.

De flesta av Svenska kyrkans församlingar och pastorat öppnar sina dörrar för adventsfirande, Luciatåg och julfirande av olika slag. Gudstjänster, konserter, julbord och lussebullar. Du är varmt välkommen att vara med oss i jul.

Du stjärna över Betlehem, o låt ditt milda ljus få lysa in med hopp och frid i varje hem och hus.

Nu tändas tusen juleljus (psalm 116)

Ekonomiskt stöd i jul

Vi vet att många har det ekonomiskt svårt under storhelger som julen. En del församlingar erbjuder ekonomiskt stöd till det allra nödvändigaste, medan andra delar ut matkassar eller andra förbrukningsvaror. Framförallt kan din församling ge stöd och hjälpa till med kontakter. Tillsammans kan ni ofta hitta en lösning på de akuta problemen.

Kontakta din församling