Jönköpings församling

Prata med oss

Kontakt

Jönköpings församling Besöksadress: Östra Storgatan 45 ingång A, 55321 Jönköping Postadress: Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon: +46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Våra konfagrupper

Har konfirmationen någon betydelse idag? Det tror vi att den har. Tusentals ungdomar konfirmeras runt om vårt land varje år. En stor majoritet upplever konfirmation som något mycket positivt. Att vara del i en konfirmandgrupp är att få möjlighet att lära, växa och känna sig värdefull. Det är också att vara del av en lång och fin tradition. Svenska kyrkan erbjuder många olika alternativ.

Sommarkonfa

Med sommarkonfa blir konfirmationstiden mer intensiv men ger också möjlighet till att hinna med annat. Konfatiden blir en tid fylld av nya insikter och nya vänner, en blandning av lek och allvar, skratt och gråt, sång, bön och andakt, film och musik. En upplevelse du bär med dig genom hela livet. Infoträff i april och anmälan senast 15 mars till Sofia Rosenquist tfn 036-30 35 27. Kostnad 0 kr.  Sofia Rosenquist

Slalomkonfa i Bymarkskyrkan
Konfirmationsläsning med regelbundna träffar. På sportlovet åker vi till fjällen på skidläger, och utöver denna resa kommer vi anordna minst en ytterligare övernattning.

Ridkonfa på Dalvik
Sommarkonfa på Dalvik sker i samarbete med Jönköpings Fältrittklubb. Konfirmationsläsningen sker ca 1 gång/månaden samt koncentrerad läsning under några veckor på sommaren i kombination med ridning. 

HV-konfa i Sofiakyrkan
HV-konfan är en idrottskonfagrupp i samarbete med bland andra HV71, HC Dalen, Brahe basket, IK Cyrus, Hallby Handboll, Jönköpings simsällskap och Queens. Detta konfirmandalternativ riktas främst till idrottsungdomar och träffarna anpassas efter träningstiderna. Vi kommer att ha tre läger tillsammans: Sportlovet, en helg vid Valborg och under Kristi himmelsfärdshelgen.

Kristine konfa vinter
Läsning under höst, vinter och vår, med träffar vanligtvis på måndagseftermiddagar. Utöver det åker vi på ett dygnsläger i oktober och två helgläger under vårterminen. Konfirmationen sker till pingst i maj.

Ljungarumskonfa
Det finns många olika sätt att uppleva den kristna tron. På Ljungarumskonfan utforskar vi de flesta. Under konfirmationstiden åker vi på tre läger på lägergårdarna Gransnäs (Aneby) och Tallnäs (Skillingaryd).

Musikalkonfa i Gräshagskyrkan
Musikalkonfa är för dig som gillar sång och musik och drömmer om att få vara med i en musikal. Under konfirmationstiden lever vi oss in i musikens, teaterns och Bibelns värld. Under våren får du möjighet att vara med i en musikal på Jönköpings teater.

Vildmarkskonfa
Äventyr, utmaningar och minnesvärda upplevelser. Under ett nio dagar långt kanotläger upptäcker vi den vackra naturen i norra Värmlands skogar och vattendrag. Dessutom åker vi till Tallnäs lägergård för ett veckolångt läger sista veckan innan skolan börjar. Vildmarkskonfan är för dig som vill kombinera din konfirmationsläsning med friluftsliv.

Kompiskonfa 
Kompiskonfa är gruppen för dig som går i grundsärskola eller behöver en liten grupp som har ett lugnt tempo. Vi lär oss och upptäcker den kristna tron genom att läsa i vår bibel med bilder samt att vi sjunger, har andakter och skapar tillsammans.

Musikalkonfa

Musikalkonfa är för dig som gillar sång och musik och drömmer om att få vara med i en musikal. Under konfirmationstiden lever vi oss in i musikens, teaterns och Bibelns värld. Tillsammans med andra får du möjlighet att diskutera, upptäcka, skapa och fundera över vad tron, kyrkan och Gud har med ditt liv att göra.

Under våren 2018 sätter vi upp musikalen Josefs drömrock (Joseph and the amazing technicolor dreamcoat av Andrew Lloyd Webber) på Jönköpings Teater. En föreställning som bygger på bibelberättelsen om Josef och hans bröder. Musikalen sätts upp i samarbete med Teaterstickorna. Det kan vara bra att redan nu tänka på att vi kommer träffas mer intensivt för repetition innan föreställningarna.

 

 

Bild: Kicki Alm
I skidvecka i Branäs väntar dig som väljer Bymarkskonfa
Vildmarkskonfa är för dig som gillar naturen och vill uppleva ett riktigt vildmarksläger i de Värmländska skogarna