Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Vanliga frågor

Vad kostar det att få hjälp hos familjerådgivningen? Hur snart kan man få tid? Har ni tystnadsplikt? Vi svarar på dina frågor!

Vad kostar det?

200 kronor om du bor i församlingar som bekostar familjerådgivningen

100 kronor för enskilda samtal

350 kronor om du bor i icke bidragsgivande församling

De flesta församlingar i Jönköping och dess närhet ger bidrag. Dessa bidrag möjliggör den subventionerade avgiften.

Hur snart kan man få tid?

Periodvis är det många som går hos oss. Vad vi då kan erbjuda är att bli satt på en väntelista. Du blir då uppringd så snart vi har lediga tider.

Kan man komma själv?

Ja, då möter du en av oss.

Har ni tystnadsplikt?

Självklart, samtalet sker under sträng sekretess.

Kan man komma över en otrohet?

Ja men tilliten behöver återskapas. Det här behöver få ta sin tid.

Kan man komma på samtal då vi vill separera?

Ja, vi arbetar med samtal både vid separation eller reparation.

Arbetar ni efter någon särskild metod?

Vi anpassar metod efter det som paret/personen vill arbeta med. En av metoderna vi ofta använder är EFT (Emotionally Focused Couples Therapy) vilket är en inriktning inom psykoterapin som kännetecknas av att fokus ligger på de emotionella band som finns mellan makar och familjemedlemmar.