Svenska kyrkans musikstipendium

Som kyrka ser vi musiken som Guds gåva, till människors glädje och Guds ära. En glädje som märks inte minst hos många av de barn och ungdomar som fått möjlighet att upptäck musiken genom kyrkans olika sammanhang. För att uppmuntra till vidare musicerande och eventuella musikstudier delar Svenska kyrkan Jönköping ut ett musikstipendium. Stipendiet som är 15 000 kr delas ut vartannat år.

Stipendiet kan sökas av ungdomar som

• Är födda tidigast 1995
  • Har eller har haft ett aktivt musikaliskt engagemang i Jönköpings församling
  • Vill fortsätta utveckla sin musikaliska gåva på en högre nivå

Stipendiet delas ut vid gudstjänst eller konsert i Kristine kyrka eller Sofiakyrkan under hösten eller vintern.

ANSÖKAN TILL MUSIKSTIPENDIET

Ansökan ska innehålla:

• Födelseår och personuppgifter
  • Beskrivning av dig själv och ditt musikaliska och kyrkliga engagemang
  • En eller flera referenter, någon bör vara kopplad till Jönköpings församling

Skickas till
Jönköpings församling