Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Musik i sommarkväll

Förgyll din sommar med musik! Från maj till september erbjuder Svenska kyrkan Jönköping musikunderhållning i flera av församlingens kyrkor. Här finner du inom kort sommarens alla konserter. Alla konserter är gratis!

Sofia motettkör, solister & musiker.
Sofiakyrkan lördag 25 maj kl 18.

Körkonsert: Petite Messe Solenelle av G Rossini

Sofia motettkör, solister & musiker. Sofiakyrkan lördag 25 maj kl 18.

Körsångare med kompband sjunger Ted Gärdestad, Sven-Ingvars, Laleh med mera. Ekhagskyrkan söndag 26 maj kl 18.

Sommarkonsert med en skön mix av soliga och varma låtar

Fredrik Sjöblom spelar ett blandat program på kyrkans fantastiska orglar. Kristine kyrka söndag 2 juni kl 15.

Söndagstoner

Jönköpingstrion bjuder på folk- och orientalisk musik från olika länder från urgamla psalmer till nyskrivet material. Det är instrumentala, hymnaktigt svävande ljudmattor som tar med oss på sökandet efter vår hjärtevän, våra rötter och vår hemvist där kompassnålen alltid pekar mot kärleken. Ekhagskyrkan 6 juni kl 19.30.

Le Trio Baghdad

Slottskapellets orgel, som är en del av Kristine kyrkas gamla orgel byggd 1799 av Johan Everhardt junior, får ljuda i musik från olika sekler och i fina pingst- och sommarpsalmer som vi sjunger tillsammans. Vid orgeln: Annica Sjöstrand. Slottskapellet söndag 9 juni kl 19.

Orgelkonsert

Traditionell blåsmusik i Bymarkskyrkans vackra park. Dirigent Ingemar Badman. Aftonbön med Martin Ahlqvist. Våfflor serveras under kvällen. Bymarskyrkan tisdag 11 juni kl 18.

Huskvarna Musikkår

Jazz, visa och psalm, allt ifrån Lisa Nilsson via Stevie Wonder till  Errol Garner och många fler. 2ofakind sätter en ära i att göra alla låtar på sitt eget vis, med sina instrument och med melodin i fokus. Ekhagskyrkan torsdag 13 juni kl 19.30.

2ofakind

Jazz, visa och psalm, allt ifrån Lisa Nilsson via Stevie Wonder till Errol Garner och många fler. 2ofakind sätter en ära i att göra alla låtar på sitt eget vis, med sina instrument och med melodin i fokus. Ekhagskyrkan torsdag 13 juni kl 19.30.

I denna konsert hör vi kompositioner av Michael Strand i ny musikalisk skrud arrangerade för stråkkvintett och sång. Tonspråket kännetecknas av lyrisk melodik och färgstark harmonik med en personlig touch. Kristine kyrka söndag 16 juni kl 19.

Sånger från Psaltaren

Ett spännande och omväxlande program där Magnus Hördegårds omtyckta texter och melodiska musik handlar om drömmar och tro, ibland vemod och sorg men även sånger om kärlek och hopp. Det är jazz, pop, visa och folkmusik på svenska. Ekhagskyrkan torsdag 20 juni kl 19.30.

Hördegårds Fyra

Stråkkvartetten bjuder på den sprudlande Dissonanskvartetten av Wolfgang Amadeus Mozart och Dimitri Shostakovich´s Nionde stråkkvartett. Slottskapellet söndag 23 juni kl 19.

Reflexkvartetten