Musik i sommarkväll 2022

I år hälsar vi publiken välkomna till ett fullspäckat program med konserter från maj till september!  En härlig och somrig upplevelse med lokala och nationellt kända musiker och sångare. Ingen avgift!

Program för Musik i sommarkväll 2022:

Söndag 22/5 klockan 18:00 i Sofiakyrkan
Sofia Motettkör. Annica Sjöstrand och Anders Josefsson Aljered, dirigent.

Lördag 28 /5 klockan 17:00 i Kristine kyrka
Sollentuna Goss- och diskantkör.

Torsdag 2 juni kl.19.30 i Ekhagskyrkan
Kören Cantilena och Karin Seiborg.

Allt från jazz, pop och rock till mer traditionella visor.

Torsdag 9 juni kl. 19.30 i   Ekhagskyrkan
”En troende tvivlare”. Trubaduren Jan Mattsson och kyrkomusiker Fredrik Sjöblom.

Lördag 11 juni kl. 18:00 i Kristine kyrka
Brunnsbo musikklasser från Göteborg.

Söndag 12 juni kl. 11.00 i Kristine kyrka
Evergreen-gospel sjunger under högmässan.

Musikgruppen som består av sex unga vuxna bildades på Bromma Folkhögskola. Förra sommaren gjorde de konsertdebut och spelade på olika ställen runt om i Sverige. De medverkade även på den digitala Gullbrannafestivalen. Repertoaren består av både gammal och ny gospel och en och annan psalm i nytt arrangemang. Ett program som vi tror passar gammal som ung.

Tisdag 14 juni kl. 18:00 i Bymarkskyrkan
Utomhuskonsert med Huskvarna Musikkår.

Traditionell blåsmusik i Bymarkskyrkans vackra park som följs av våfflor, kaffe och aftonbön.

Torsdag 16 juni kl. 19.30 Ekhagskyrkan

Jill Svensson, sång och Fredrik Sjöblom, piano .

Jill är sedan många år en etablerad sångerska som verkligen berör med sin ljusa stämma. Hon vann tävlingen Talang 2010 med låten Amazing Grace och släppte sin första singel Dagen är nära. Hon sjunger både lokalt och internationellt och kommer denna kväll att bjuda på ett somrigt musikal- och visprogram.

Söndag 19 juni kl. 19:00 i Kristine kyrka
Kören June Cantores.

I denna sommarkonsert framför vokalensemblen June Cantores Rheinbergers mässa i a-moll till ackompanjemang av Fredrik Sjöblom. Dessutom sjunger de ett blandat
a cappellaprogram med musik av Oskar Lindberg, Ola Gjeilo och Otto Olsson med flera.

Söndag 26 juni kl. 19:00 i Sofiakyrkan
”Sagolik” - romans-afton inspirerad av Elsa Beskow med Nordic Light Duo. Daniel Beskow, piano och Sebastian Duran, sång.

Söndag 3 juli kl. 19:00 i Sofiakyrkan
Duo Ictus - Johannes Carlsson och Simon Sahlén, slagverkare från Örebro. Klassisk konstmusik med inslag av improvisation och samtida musik.

Söndag 10 juli kl. 19:00 i Järstorps kyrka
Millan Holm, sång och Ola Hedén, piano.

Jönköpingssångerskan Millan Holm och pianisten Ola Hedén framför ett finstämt program med bland annat sånger från Millans skiva med samma titel. Millan har frilansat som sångerska i flertalet olika sammanhang, bland annat med artisten Erik Tilling som hon även skrivit flera sånger och spelat in skivor tillsammans med.

Söndag 17 juli kl. 19:00 i Kristine kyrka
Unga violinister möter klassiska mästare. Violinisterna Christian och Daniel Vozniuk och Valentina Viktorovitch, piano.

Söndag 24 juli kl. 19:00 i Järstorps kyrka
Trinning. Tre folkmusiker med rötterna vid Mössebergs fot i Västergötland.

Söndag 31 juli kl. 19:00 i Slottskapellet
Svenska Barytontrion.  Göran Danielsson, baryton, Sophie Bretschneider, viola och Håkan Molander, cello.

Augusti
Söndag 7 augusti kl.19:00 i Järstorps kyrka
Greger Siljebo, Stefan Wingefors och Nina Åkerblom Nielsen. Visa, folkmusik, jazz, klassiskt.

Söndag 14 augusti kl. 19:00 i Kristine kyrka
Christian Jormin, piano och Magnus Bergström, kontrabas. Vackert, utmanande, lekfullt och svängigt.

Onsdag 24 augusti   kl. 19:00 i Ljungarums kyrka
”Sakta stiger solen”- Henningsson & Glans.

En somrig, musikalisk och varierad konsertkväll. Ett program där visa och folkmusik möter jazz, och klassiskt möter pop.

Söndag 28 augusti kl.11:00 i Kristine kyrka
Fässbergs Vokalensemble medverkar i högmässan.

Söndag 28 augusti kl. 19:00 i Kristine kyrka
Olle Adolphsson-program med Anders Fennsjö sång & gitarr och Karin Edwardsson sång samt Kristine Kammarkör.

Onsdag 31 augusti kl. 19:00 i Ljungarums kyrka
”Ute blåser sommarvind”- Maria Nordström och Magnus Karlsson.
Maria och Magnus framför ett fantastiskt program som består av blandade genrer- jazz, blues, filmmusik, visa, pop- och binds ihop av jazzton och personliga tolkningar.

Onsdag 7 september kl. 19:00 i Ljungarums kyrka
Trio Wiklund & Bjurenstedt.

Trion kommer bjuda på ett bredmusikaliskt blandat program, med musik hämtad ur många olika genrer. Varmt välkommen att sitta ner och lyssna till välkända melodier, jazziga tongångar, visor/psalmer och starka berättande texter.

Aktuella konserter i Musik i sommarkväll 2022 - listan uppdateras...

Sofia motettkör i Sofiakyrkan

Söndagen den 22/5 kl. 18 i Sofiakyrkan.

Sollentuna Goss- och diskantkör

Lördagen den 28/5 kl. 17 i Kristine kyrka.

Musik i sommarkväll 2022 - broschyr