Samtalsgrupper vid sorg

Vi kan bära lite av sorgen. Sorg är en del av livet, men i vår vardag finns inte alltid tid och plats att sörja.

Svenska kyrkan Jönköping ger stöd i sorgen, enskilt eller i grupp. Vi kan inte ta sorgen från dig men vi kan hjälpa dig att bära den och stöd och tröst när i bearbetningsprocessen. Vi kan lyssna, försöka förstå och ge utrymme för dina känslor i stunden. Vi kan torka dina tårar och ge dig en kram, om du vill.

I en sorgegrupp eller leva-vidare-grupp möter du andra i liknande situation. Ni träffas vid fem-sex tillfällen tillsammans med en präst eller diakon och delar erfarenheter och tankar. Om du hellre vill ha ett enskilt samtal kan du kontakta en präst eller diakon.

Bild: Jenny Lindberg

Du är varmt välkommen att delta i en samtalsgrupp om sorg. Läs mer i bifogad broschyr.

Daggruppen, Navet, Hovrättstorget, träffas torsdagar kl 14.30-16.00 med start 1 mars, 2018.

Kvällsgruppen, Sofiagården, Kapellgatan 8, träffas måndagar kl 18.00-19.30 med start 26 februari, 2018.