Foto: Illustration Helen Sjöström

Samtalet i centrum

Svenska kyrkan Jönköping erbjuder möjlighet till samtal, enskilt eller i grupp, med olika ingångar och infallsvinklar.

Vi sätter samtalet i centrum. Samtalen kan ske i kyrkan, i ett församlingshem eller i samtalens hus, det vi också brukar kalla Navet. Har du svårt att komma till oss kan vi också komma på hembesök.

Vägledande samtal för dig som söker ekonomiskt stöd och råd och är boende inom Jönköpings församling. Välkommen att boka samtal med församlingens diakoner.

Diakonimottagning

Svenska kyrkan Jönköping vill kännetecknas av att vara bedjande, barmhärtig och modig. Dessa tre begrepp är också centrala för diakonerna i mötet med människor i utsatta livssituationer.

Diakoni - kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen

Svenska kyrkans familjerådgivning i Jönköping
 erbjuder kvalificerad hjälp till par, familjer och enskilda.

Familjerådgivning

Svenska kyrkans familjerådgivning i Jönköping erbjuder kvalificerad hjälp till par, familjer och enskilda.

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du finna balans i livet? Växthuset är ett friskvårdsprogram i Svenska kyrkan Jönköpings regi, i samverkan med vården och socialtjänsten, som riktar sig till personer med stressrelaterad ohälsa och utmattning.

Växthuset

Livet är skört och sårbart - ibland tar det svåra vändningar.
- även de frågor som saknar svar.

Sjukhuskyrkan

Livet är skört och sårbart - ibland tar det svåra vändningar. Det sker sådant som vi inte rår över eller kan förstå. Då är det skönt att ha någon att prata med och att ställa frågor till - även de frågor som saknar svar.

Vill du landa en stund med en kopp kaffe eller te vid caféborden i gamla rådhuset vid Hovrättstorget? Där möter du volontärer som gärna sitter ner en stund vid ditt bord för en pratstund.

Navets samtalscafé

Universitetskyrkans logga

Universitetskyrkan/Chaplaincy Jönköping

Oavsett vem du är eller vilken livsåskådning du har, är du välkommen till the Chaplaincy på Jönköping University, en del av Universitetskyrkan.