Retreat

På en retreat får du möjlighet att för några dagar leva i avskildhet och stillhet. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

För att orka behöver alla människor ibland bara ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra det, samtidigt som du får möjlighet att vara nära Gud.

Ge tid för dig själv och Gud
 På retreaten står själen och andligheten i centrum. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar.

En retreat ger dig också möjlighet att reflektera över din tro och upptäcka mer av vem Gud är. De retreater som anordnas inom Svenska kyrkan bygger på den kristna tron. Dagarna innehåller andakter, meditation och måltider. Mellan de gemensamma aktiviteterna ska det vara tyst och deltagarna får tid att fokusera på sig själv och sina tankar.

Njut av naturen och att bara vara
Retreaterna är ofta på platser nära naturen. Många väljer att spendera en stor del av den tysta tiden utomhus. Andra väljer att läsa, handarbeta eller bara vara. Du gör det som känns rätt för dig. Det kan vara en ovan känsla att inte anpassa sig efter omgivningens önskemål. Ovan men befriande.

Svenska kyrkan Jönköping arrangerar gemensamma resor till Wettershus retreatgård, men det går lika bra att åka dit när det passar just dig.