Pressmeddelanden

Här finner du som är journalist våra senaste pressmeddelanden.

PRESSMEDDELANDE

Utställning reflekterar över diakonin idag

Vad innebär diakoni i dagens Sverige? Genom målningar, samtal och bibelord ger utställningen ”Som en rörelse” möjlighet till reflektion om diakonin idag, dess identitet och utmaningar. Nu kommer utställningen till Jönköping.

”Som en rörelse – på spaning efter diakoni i vår tid” är ett projekt av diakonerna Karin Ahlqvist, Växjö stift och Charlotte Säll, Värnamo pastorat, tillsammans med prästen och konstnären Kent Wisti. Genom en utställning och en bok lyfts frågan om diakonins betydelse.

- I bilderna har jag velat fånga rörelsen och nyfikenheten som finns i det diakonala kallet och en bergfast längtan efter gudsriket som är mitt ibland oss, redan här men ännu inte. Det är gryning och det är skymning, arbete och vila. Det är trotsigt och följsamt, uppbrott och mod att dröja kvar, berättar Kent Wisti.

Från 16:e till 30:e november kommer utställningen att visas i Kristine kyrka i Jönköping. Därefter visas den i Sofiakyrkan fram till 18 december och i januari går utställningen vidare till Värnamo.

Dessutom inbjuds till föredrag där bokens författare medverkar. På måndag 19 november kl. 19, i Kristine kyrka, berättar Karin Ahlqvist och Charlotte Säll. Den 5:e december kl. 19, i Sofiakyrkan, leder Hans Boeryd ett samtal tillsammans med Charlotte Säll och Frida Ohlsson.

- Diakoni är en av anledningarna att så många väljer att ha kvar ett aktivt medlemskap i Svenska kyrkan. Diakoni, den sociala omsorgen, är av avgörande betydelse för kyrkans trovärdighet, säger Karin Ahlqvist, diakon på Växjö stift.

Bilder att använda kan laddas ner här.

Karin Ahlqvist, stiftsdiakon Växjö stift
karin.ahlqvist@svenskakyrkan.se