Vi är rädda om varandra - Svenska kyrkan Jönköping tar ansvar i coronakrisen

Svenska kyrkan Jönköping tar coronavirus-utbrottet på största allvar. Vi arbetar med förebyggande insatser och följer vad som händer i landet och världen. Här uppdaterar vi löpande om vilket ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Från och med nu firas inga gudstjänster i vår församling (dop, vigsel och begravning undantagna), all gruppverksamhet är pausad men vi finns här för dig!

Svenska kyrkan Jönköping har ansvar för sin verksamhet och varje medarbetare har personligt ansvar. Läget i krisen förändras ständigt och riktlinjer kan komma att ändras snabbt. Behöver du tala med präst eller diakon tveka inte att ringa - vi finns här för dig, se information och kontaktuppgifter nedan (klicka på Diakoner och diakoniassistenter).

Alla åtgärder som listas nedan gäller tills vidare.

Gudstjänster och konserter

Inga gudstjänster firas i församlingen tills vidare. Vi strävar efter att hålla våra kyrkor öppna med möjlighet att be och tända ljus.

Svenska kyrkan Jönköping hittar nya sätt att fira gudstjänst, vi kommer att spela in gudstjänst skärtorsdag, långfredag, påskdag och annandag påsk. Så att du kan fira gudstjänst där du är. Mer information kommer.

Dop, vigslar och begravningar genomförs så länge det är möjligt. Kontakta ansvarig präst eller församlingsexpedition om du har några frågor.

Alla större konserter och körmedverkan är tills vidare inställda.

Gudstjänster på äldreboenden

Samtliga andakter och gudstjänster är inställda.

All verksamhet

All verksamhet både grupper och öppen verksamhet är pausad tillsvidare.

Förskolor

Gällande våra tre förskolor Kyrkklockan, Kyrktuppen och Sanna följer vi Jönköpings kommuns riktlinjer.

Hjälp till behövande

Svenska kyrkan har tillsammans med fyra stora samhällsorganisationer - Röda korset, Rädda barnen, Stadsmissionerna och Riksidrottsförbundet - tecknat avtal med Sveriges kommuner och regioner (SKR) för att samordna insatserna i corona-krisen. Svenska kyrkan är en viktig del i civilsamhället och i kristid är vi starka tillsammans.
Vid behov ta kontakt med oss direkt eller Jönköpings kommun,  kontaktcenter på telefon 036- 10 50 00.

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen följer riktlinjer från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation för utökad begravning.

Närradion

Tyvärr finns inga planerade sändningar i Svenska kyrkan Jönköpings närradio på Radio Vättervåg, på grund av förhinder.