Vi är rädda om varandra - Svenska kyrkan Jönköping tar ansvar i coronakrisen

Svenska kyrkan Jönköping tar coronavirus-pandemin på största allvar. Vi arbetar med förebyggande insatser och följer vad som händer i landet och världen. Här uppdaterar vi löpande om det ansvar församlingen tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. Vi finns här för dig!

Svenska kyrkan Jönköping har ansvar för sin verksamhet och varje medarbetare har personligt ansvar. Läget i krisen förändras ständigt och riktlinjer kan komma att ändras snabbt. Behöver du tala med präst eller diakon tveka inte att ringa - vi finns här för dig - se information och kontaktuppgifter nedan (klicka på Diakoner och diakoniassistenter).

Alla åtgärder som listas nedan gäller tills vidare.

Gudstjänster och konserter

Offentliga gudstjänster firas i församlingen från och med söndag 28 juni till och med 28 september (med undantag Bymarken som firar fram till 8 augusti) enligt följande:

Lördagar
Bymarkskyrkan, vid klockstapeln klockan 18
Söndagar
Dalvikskyrkan klockan 09.30
Sofiakyrkan klockan 11.00
Kristine kyrka klockan 11.00
Råslätts kyrka klockan 13.00
Österängskyrkan klockan 16.00

Svenska kyrkan Jönköping följer Folkhälsomyndighetens restriktioner om att samla max 50 personer. Med tydliga formuleringar understryker myndigheten att alla bär ansvar för att undvika smittspridning - ett ansvar vi som kyrka också måste ta.

Svenska kyrkan Jönköping hittar samtidigt nya sätt att fira gudstjänst. Varje söndag under juni, juli och augusti sänder vi en gudstjänst på vår YouTube-kanal klockan 11. Så att du kan fira gudstjänst där du är.

Vi strävar efter att hålla kyrkorna öppna med möjlighet att be och tända ljus. Den som vill har möjlighet att ta emot enskild nattvard - kontakta församlingsexpeditionen så hjälper de dig.

Dop, vigslar och begravningar genomförs så länge det är möjligt. Kontakta ansvarig präst eller församlingsexpeditionen om du har några frågor.

Några få konserter erbjuds se under Aktuella evenemang eller i kalendern.

Gudstjänster på äldreboenden

Samtliga andakter och gudstjänster är inställda.

Övrig verksamhet

Övrig verksamhet, både grupper och öppen verksamhet, är pausad tills vidare. Viss öppen barnverksamhet som sker utomhus är igång under sommaren, se kalendern för aktuella tider.

Förskolor

Gällande våra tre förskolor Kyrkklockan, Kyrktuppen och Sanna följer vi Jönköpings kommuns riktlinjer.

Hjälp till behövande

Svenska kyrkan har tillsammans med fyra stora samhällsorganisationer - Röda korset, Rädda barnen, Stadsmissionerna och Riksidrottsförbundet - tecknat avtal med Sveriges kommuner och regioner (SKR) för att samordna insatserna i corona-krisen. Svenska kyrkan är en viktig del i civilsamhället och i kristid är vi starka tillsammans.
Vid behov ta kontakt med oss direkt eller Jönköpings kommun,  kontaktcenter på telefon 036- 10 50 00.

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen följer riktlinjer från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation för utökad begravning.

Närradion

Knappa in Radio Vättervåg FM 98,5 Mhz eller lyssna via webben på inspelade gudstjänster, söndagens texter och tänkvärda program för själen.