Utställning - Som en rörelse

Genom målningar, samtal och bibelord vill vi skapa möjlighet att tillsammans reflektera över diakoni idag, dess identitet och utmaningar. #Somenrörelse är ett projekt av diakonerna Karin Ahlqvist, Växjö stift, och Charlotte Säll, Värnamo pastorat, och prästen och konstnären Kent Wisti.

Utställningen i Sofiakyrkan

SOFIAKYRKAN -30 november - 18 december
(Öppet mån/Tis/Tors/Fre 10-18, Ons: 10-19, Lör: 10-14, Sön: 10-15).

Om tro är en konstnärlig disciplin så är diakonin själva hantverket, om mission är en riktning så är diakonin själva rörelsen och om gudsriket är evigt spränger diakonin gränserna till nuet.

Charlotte Säll och Karin Ahlqvist

Ta del av ett urval från Kent Wisti´s illustrationer nedan och ett utdrag från förordet ur boken Som en rörelse - På spaning efter framtidens diakonin.

Bildserien Som en rörelse består av 13 oljemålningar som har sitt sammanhang i antologin med samma namn.

I bilderna har jag velat fånga rörelsen och nyfikenheten som finns i det diakonala kallet och en bergfast längtan efter gudsriket som är mitt ibland oss, redan här men ännu inte. Det är gryning och det är skymning, arbete och vila. Det är trotsigt och följsamt, uppbrott och mod att dröja kvar, berättar Kent Wisti.