Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Utbildningsdag för dig som arbetar med asylsökande & flyktingar

Lär dig mer om asylprocessen, aktuella lagar och psykosocialt stöd i en kostnadsfri tvådagarskurs i Sofiagården 7-8 mars. Kursen ingår i ett utbildningsprojekt kallat #Värme vilket ska uttydas Värdighet, Medkänsla, Kunskap.

Välkommen att delta i en utbildning för dig som arbetar med asylsökande och flyktingar i kyrkorna eller den ideella sektorn men även för dig som vill lära dig mer om asylprocessen, aktuella lagar och regler och om psykosocialt stöd.

Information om kursen

• Kursen är en sammanhållen tvådagarskurs, man deltar båda dagarna.
• Dag 1 handlar om asylrätt och asylprocessen, inkl den förändrade asyllagstiftningen. (Kl 9-ca 16.30)
• Dag 2 handlar om bemötande och psykosocialt stöd. (Kl 9-ca 16)
• Det blir möjlighet att ställa frågor kring specifika fall.
• Det blir tid för erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Målgrupp

Målgrupp för kursen är människor i kyrkor och samfund eller andra delar av civilsamhället, volontärer och anställda, som arbetar med asylsökande och flyktingar – eller som i övrigt är intresserade av området.

Arrangör

Kursen är kostnadsfri. Fika ingår. Luncherna betalas av deltagarna själva. Arrangör är Sveriges kristna råd. Föreläsarna kommer även från Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och från Svenska kyrkan. För kursledning står personal från studieförbun-den Bilda eller Sensus.

Anmälan sker senast den 27 februari, på Sveriges kristna råds hemsida
eller via e-post: