Svenska kyrkan Jönköping söker Kyrkomusiker

Vill du bli en del av en stark gemenskap med goda arbetskamrater där du har möjlighet att med musikens hjälp sprida evangelium i församlingen? Vi söker en kyrkomusiker som tillsammans med församlingen och övriga medarbetare vill utveckla gudstjänst- och församlingsliv.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du själv spelar och är praktiserande musiker samtidigt som du även får möjlighet att inspirera andra att växa i sitt musicerande. Tjänsten tillsätts i Jönköpings församling med placering i arbetsområdet Sofiakyrkan/Gräshagskyrkan, med tjänstgöring företrädesvis i Sofiakyrkan. Arbetet sker i nära samarbete med organisten i Sofiakyrkan.

Vi söker dig som:

•  trivs med att möta människor i olika livssituationer och som finner glädje i att med musikens hjälp sprida evangelium.
  • Med hjälp av musiken sätter gudstjänsten i centrum och är intresserad av liturgik
  •  behärskar och är driven i orgelspelet
  • med intresse och erfarenhet utvecklar och arbetar med barn- och ungdomskör
  • vill och kan arbeta såväl enskilt som gemensamt

I tjänsten ryms såväl arbete i och med gudstjänsten, körarbete samt kyrkliga handlingar, därtill musikgudstjänster/konserter där du har en central roll. Körarbetet i tjänsten är i huvudsak inriktat på barn och ungdom, men kan vidareutvecklas utifrån den kompetens och intresse som du som sökande har. I tjänsten ingår tjänstgöring i gudstjänsten tre av fyra söndagar.

Du som söker har examen från kantors- eller organistutbildning.

För mer information: Hans Boeryd, Arbetsledande Präst, 036-31 35 01, eller Organist, Annica Sjöstrand, 036-30 35 58.
Facklig företrädare: Magnus Engblom, 036-858 87 magnus.engblom@kmr.se

Tillträde: Januari 2019