Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Svenska kyrkan Jönköping på Qom ut

Välkommen att delta i Bön för pride i Sofiakyrkan i samband med Qom ut, lördag 24 augusti kl 12. Efter gudstjänsten samlas de som önskar på Per Brahegymnasiets stora parkering kl 14.30 för att gå i paraden. Dagen därpå - söndag 25 augusti är det Regnbågsmässa i Kristine kyrka kl 11.

Varje människa är skapad till Guds avbild och är älskad av Gud. I Svenska kyrkan ska varje människa mötas med kärlek och respekt oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.
Vi vill vara en inkluderande kyrka, där alla ska känna sig trygga och välkomna - tillsammans kan vi göra så att det blir verklighet. Alla är välkomna till alla gudstjänster i Svenska kyrkan.

Här kommer fler detaljer:

Lördag 24 augusti kl 12.00 Bön för pride i Sofiakyrkan. Sång Novakören. Präst Nina Palmgren. Efter gudstjänsten bjuder kyrkan på kaffe på kyrktrappen, medtag tilltugg. Tillsammans går vi bort till Per Brahegymnasiets stora parkering där det är samling kl 14.30 för de som önskar gå med i paraden. Vi har färgglada tröjor för er som vill gå med oss, Svenska kyrkan Jönköping, i paraden. Och även till er som vill ha budskapet: ”Jag är den jag är - är du?” på bröstet.

Prideparad kl 15.00
Välkomna att gå paraden med oss! Svenska kyrkan har tält i parken med kyrkkaffe, giveaways och samtal om allt mellan himmel och jord. Paraden avslutas i Rådhusparken med artister och samvaro.

Söndagen den 25/8 kl 11.00 i Kristine kyrka Regnbågsmässa. Sång Gospelkören Adoremus. Präst Erik Dreier.