Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Renovering av gångar på Järstorps kyrkogård

Järstorps kyrkogård kommer tillfälligt att förvandlas till en arbetsplats då vi renoverar gångarna. Arbetet sker i två etapper och ska vara klart i juni 2020. För dig som anhörig, besökare, som har eller ska boka kyrkan är det viktigt att veta att det tidvis kommer att se lite annorlunda ut. Vi ber om ursäkt för besväret och hoppas på ert tålamod under arbetsprocessen.

Arbetet på kyrkogården är omfattande då alla gångar behöver grävas om och få nytt material. Målsättningen är att utföra arbetet så smidigt som möjligt utan större påverkan. Kyrkan kommer dock att vara stängd vissa datum.

​Första etappen startar den 11 november 2019 och pågår så länge vädret tillåter. Då förbereds gångarna på den norra sidan, de grävs ut och byggs upp på nytt igen med markduk och berglager. Om tid finns påbörjas även mindre arbeten runt kyrkan. Det är viktigt att veta att under etapp 1 läggs inget slitlager (toppmaterial) på gången. Det innebär att det kan uppstå nivåskillnader mellan gång och grusväg, vilket till viss del försvårar tillgängligheten.

Den andra etappen påbörjas under våren 2020, direkt efter att tjälen har gått ur marken. Etapp 2 är mer omfattande och tar längre tid att genomföra; ca 8-10 veckor. Då gör vi exempelvis klart resterande gångar, lägger på slitlager på alla gångar, justera höjder och  kompletterar trappen mot allén utanför entrén med två trappsteg samt räcke. Under den tiden kommer vi använda delar av den stora parkeringen nedanför församlingshemmet som materialupplag. Den 25-26/4 2020 beräknar vi att renovera entréytan framför kyrkan.

Vid frågor kontakta

Kajsa Norén