En bild på en kvinna som med sina händer skapar ett hjärta.
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Det här gäller när restriktionerna tas bort

Svenska kyrkan Jönköping är glada att kunna öppna upp - fira gudstjänst, hålla konserter och mötas igen med de tidigare maxantalet för besökare i våra lokaler. Fortsätt att ta hand om dig själv och andra!

Alla har ett eget ansvar att förhindra smittspridning. Tänk igenom hur du kan undvika att bli smittad, hur du ska hålla avstånd och hur du kan undvika att smitta andra. Visa hänsyn, särskilt till personer i riskgrupper.

Om du får symtom bör du stanna hemma och isolera dig. Du bör också testa dig för att ta reda på om du har covid-19. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade.

det här gäller i Svenska kyrkan Jönköping från den 29 september

Vi uppmanar alla att fortsatt ta ansvar för att förhindra smittspridning. Ta hand om dig själv och andra.

Gudstjänster, dop, vigsel och begravning

Vi firar åter gudstjänst eller kyrklig handling med maxantalet i respektive kyrka som innan pandemin.

Vi fortsätter med att döpa ett barn vid varje dopgudstjänst. Detta gäller till och med 25 januari 2022.

Begravningar kan åter ske i Dunkehalla kapell och Lilla Skogskapellet.

Öppna kyrkor

Sofiakyrkan är öppen alla dagar kl. 7.30-19.30 och Kristine kyrka är öppen måndag-torsdag kl. 8-18, fredagar kl. 8-17 och på helger kl. 9-15. Övriga kyrkor har varierande öppettider. Vi strävar efter att hålla kyrkorna öppna med möjlighet att be och tända ljus.

Hur många får vi vara? Vi återgår vi till de maxantal besökare som kyrkor/kapell hade innan pandemin.

Lokaluthyrning

Vi lånar/hyr återigen ut lokaler för dopkaffe och andra sammankomster med de maxantal som innan pandemin.

Kontakta ansvarig präst eller församlingsexpeditionen telefon 036-30 35 50 (säkrast vardagar kl 9-12 och 13-15) om du har några frågor.

Vi är fortsatt försiktiga och följer tidigare riktlinjer när det handlar om avstånd och handhygien. Vi finns här för dig!

Digitala gudstjänster

Du kan fortsatt se tidigare publicerade digitala gudstjänster på vår YouTube-kanal.  På YouTube finner du även konserter och betraktelser. Inplanerade digitala gudstjänster finner du i kalendern.

Övrig information från andra aktörer

Civilsamhället i Jönköping

Folhälsomyndigheten

Vill du  tala med präst eller diakon?

Ring telnr 036-30 35 00 under dagtid så hänvisar de dig till någon präst eller diakon i församlingen.

Den 1 oktober återgår Jourhavande präst till ordinarie öppettider: kl. 21-06 och nås via 112. Chatten med Jourhavande präst fortsätter vara öppen varje kväll kl. 21-24 och tjänsten digitalt brev nås dygnet runt, med svar inom 24 timmar.

Närradion

Knappa in Radio Vättervåg FM 98,5 Mhz eller lyssna via webben på inspelade gudstjänster, söndagens texter och tänkvärda program för själen.