Musikandakter i sommartid

Varje år sedan lång tid tillbaka har Svenska kyrkan Jönköping arrangerat musikgudstjänster under namnet Musik i sommarkväll. I år har vi inte kunnat det på grund av pandemin – men vill ändå erbjuda musik i kyrkan.

Musikandakt i sommartid – konserter i Sofiakyrkan och Kristine kyrka vid fyra tillfällen och begränsat antal besökare. Respektive konsert spelas två gånger samma kväll, den första klockan 17.30 och den andra klockan 19.00

Trio Zene
Sofiakyrkan, söndag 19 juli

Musik av bl a N. Rota och D. Sjostakovitj
Emma Thimberg, klarinett
Monika Gango, cello
Eva-Marie Nilsson, piano

Klassiska mästare möter unga violinister
Kristine kyrka, söndag 2 augusti

Daniel och Christian Iourtchik, violin
Vladimir Iourtchik, violin
Elena Vozniuk, flöjt
Valentina Viktorovich, piano

Somriga toner i sval katedral
Sofiakyrkan, söndag 9 augusti

Håkan Molander, cello
Annica Sjöstrand, orgel och piano

Voices of June
Kristine kyrka, söndag 16 augusti

Kören sjunger både egenskrivet och välkänt material som rör sig i vis-, pop-,
gospel- och jazztraditionen.
Ann Esborn - Martina Kohlin - Lisa Melén - Ulrika Martinsson - Anders Martinsson
Linda Sandström - Therese Wiberg - Ola Utbult
Emilia Kiland, piano - Niklas Corneskog, bas

Till varje musikandakt delar vi ut max 40 biljetter. Gratisbiljetter hämtas vid ingången 30 minuter före utsatt tid. Om biljetterna är slut för den tidiga konserten har man möjlighet att hämta till den sena konserten för att garanteras en biljett.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande antal människor på en plats och social distansering.