Pride
Foto: Kristin Lidell/Ikon

Drop-in-vigsel under Qom Ut, Jönköping Pride

Nyhet Publicerad Ändrad

Går ni i giftastankar? Svenska kyrkan Jönköping bjuder in till drop-in-vigsel i Ekhagskyrkan lördagen den 27 augusti, mellan klockan 10-14

Under Qom Ut, Jönköping Prideveckan, 22-28 augusti, 2022 bjuder Svenska kyrkan Jönköping in till drop-in-vigsel i Ekhagskyrkan för alla par som vi  säga ja till varandra.

Det finns också möjlighet att möjligheten att få välsignelse över redan ingått borgligt äktenskap och möjlighet att förnya sina vigsellöften.

Vi har ett vigselsamtal en timme före vigseln då ni väljer psalmer, in- och utgångsmusik samt eventuell solosång från ett urval.

Ni får även välja en av två varianter på era löften till varandra och ni kan önska bibelord som ska läsas (annars väljer prästen lämpligt bibelord).

Vi kan erbjuda två vittnen till vigseln, men ni kan självklart ha med egna vittnen, anhöriga och vänner.

Ta gärna med ring/ar, då ring ingår i Svenska kyrkans ordning - om ni inte har ringar kan vi låna ut under ceremonin.

Efter vigseln firar vi med alkoholfritt bubbel!

Viktigt att göra inför

Till er som går i giftastankar, ni måste ansöka om hindersprövning i god tid före vigseln. Intygen som ni får hemskickade via post ska ni ta med till vigselförrättaren i samband med vigseln.

Mer information på Skatteverkets webbplats: