Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Bachs juloratorium

Jönköpings Sinfonietta gör gemensam sak med tre körer och fyra solister när de fyller Kristine kyrka med stämning, välljud och värme lördag 14 december och söndag 15 december klockan 16. Läs mer och se var du köper biljetter här.

Verket består av sex delar – kantater – som ursprungligen var tänkta att spelas vid sex olika tillfällen under julhelgen. I dag är det dock vanligast att flera (eller samtliga) delar framförs vid ett tillfälle. Det ger möjligheten att få höra just det stora omfång som oratoriet faktiskt innefattar.

I vår version hör vi kantat 1, 2, 4, 5 och slutkören ur kantat 6.

Jönköpings Sinfonietta
Dirigent Christian von Gehren
Körer Jönköpings Oratoriekör, Kristine Kammarkör, Jönköpings Kammarkör
Solister Sven Hjörleifsson tenor, Oddur Jónsson baryton, Clara Thomsen sopran, Lena Hazelmann, mezzo