Arbetsledande komminister

Vi söker dig som vill arbeta i centrummiljö utifrån den stora kyrkans möjligheter och som vill bidra till Jönköpings församlings gemenskap och utveckling.

Som arbetsledande komminister ansvarar du för ledningen i verksamhetsområdet kring Sofiakyrkan/Gräshagskyrkan eller Kristine kyrka. Du ansvarar för verksamhetsområdet som består av ett flertal anställda och ideella medarbetare. I respektive församlingsdel finns ett verksamhetsråd som arbetsledande komminister leder. Arbetet sker i nära samarbete med kyrkoherde, ledningsgrupp och verksamhetsråd.

Många människor söker sig dagligen till såväl Sofiakyrkan som Kristine kyrka, för en stund av stillhet och ljuständning och inte sällan för att ta del av ett rikt musik och körliv. Ambitionen för framtiden är att utveckla stadens två stora kyrkor till liturgiska, pedagogiska och teologiska centra.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som präst och arbetsledare leder och planerar du verksamheten tillsammans med den gudstjänstfirande församlingen, verksamhetsområdet och medarbetarna. Som en av församlingens präster finns du i alla de arbetsuppgifter som är prästens: gudstjänster, kyrkliga handlingar, konfirmandarbete med mera.

Ett stenkast från Kristine kyrka ligger Navet med café. En av dina uppgifter som arbetsledare i Kristine blir att hitta vägar för samverkan och samarbete. I Sofia Gräshagens verksamhetsområde blir ditt uppdrag att fortsätta utveckla arbetslagets bidrag in i de båda kyrkorna som en gemensam uppgift.

Du är den som leder verksamheten, därför ingår ansvar för såväl personal som arbetsmiljö. Som arbetsledande komminister ingår du också i församlingens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du är präst i Svenska kyrkan och har erfarenhet från församlingsarbete. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap och vet hur du leder och motivera andra. Du är intresserad av samhället och församlingen och du är duktig på att kommunicera och har lätt för att skapa förtroende och utveckla samarbete och relationer. Du är van att både planera och utifrån fastlagd plan delegera och följa upp samt stötta dina medarbetare för att nå uppsatta mål. Du behöver vara duktig på och intresserad av att möta och bemöta personer i olika åldrar och lägen i livet.

Personliga egenskaper och ledarförmåga
Som person är du stabil och har förmåga att agera professionellt även under pressade situationer. Du är flexibel och hanterar de snabba förändringar och omprioriteringar som kan förekomma i tjänsten. Du kan driva dina ansvarsområden självständigt och tar initiativ. Du har en starkt utvecklad social förmåga, där empati och lyhördhet är viktiga delar. Arbetslaget i ditt distrikt består av medarbetare som tar stort personligt ansvar, så din förmåga att leda, skapa engagemang och en känsla av delaktighet är viktig.