Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

2018-års Musikstipendiater

Svenska kyrkan Jönköping musikstipendium 2018 har delats ut till Stina Albertsson och Karin Hammarlund. Utdelningen skedde i samband med Luciakonsert i Kristine kyrka med Kristine Kammarkör och Barnkör under ledning av Karin Edwardsson.

Stipendiaterna medverkade med en duett där Karin Hammarlund sjöng och Stina Albertsson spelade violin. Under konserten sjöng Karin Hammarlund även Pie Jesu av Andrew Lloyd Webber och Stina Albertsson spelande ett pianostycke av Johann Sebastian Bach. Stipendiet på vardera 12 000 kr delades ut av kyrkorådets ordförande Bengt Olsson.

Motivering

Karin Hammarlund har musicerat i olika former sedan hon var barn. Under många år har hennes musikaliska engagemang varit i Svenska kyrkan Jönköping och då framförallt i Sofiakyrkan där hon varit en trogen medlem i Sofia Ungdomskör och motettkör. Karin har också medverkat som solist och försångare i konserter och gudstjänster. Hennes musicerande kännetecknas av känsla, inlevelse och nyfikenhet på nya genrer och utmaningar. Vi vill genom detta stipendium uppmuntra till de vidare studier som Karin påbörjat på musiklärarlinjen vid Malmö musikhögskola där hon framförallt ägnar sig åt den klassiska sången.

Stina Albertsson har sedan mycket tidiga år varit engagerad i Svenska kyrkan i Jönköping, framförallt i Ljungarums kyrka. Otaliga är de gånger då hon musicerat tillsammans med sin familj i kyrka och församlingshem. Stina har också under alla år varit medlem i Ljungarums kyrkas barnkörer och i ungdomskör, hon har varit pianoelev och solist vid gudstjänster och även vikarierat som kyrkomusiker. Hon behärskar både fiol, piano och sång. Stina tar sitt uppdrag på allvar och är alltid väl förberedd. Det är hennes musikaliska bredd, engagemang och stora glädje till musiken som gör henne till en av årets stipendiater och vi vill på detta sätt uppmuntra till vidare studier och musicerande.