Musik i sommarkväll

Under sommaren har du möjlighet att åter få uppleva och njuta av ett antal konserter, i Jönköpings kyrkor. Hela tjugotvå konserter, i olika genre och på olika platser.

Vid alla musiktillfällen är det fri entré men vi tar upp en kollekt som går till vår musikverksamhet eller till något annat behjärtansvärt ändamål. Vid de flesta konserter har vi också en andakt med bön och psalmer.

Program 2018

27 maj klockan 17:00 i Sofiakyrkan:

Mariavesper - Sergei Rachmaninov

27 maj klockan 17:00 i Sofiakyrkan: S:t Eugenia vokalensemble från Katolska kyrkan, Stockholm under ledning av Ulf Samuelsson.

Söndag 27 maj klockan 18:00 i Kristine kyrka.

Vildfågel

Lena Willemark & Lisa Långbacka tillsammans med Kristine Kammarkör. Karin Edwardsson, körledare. Söndag 27 maj klockan 18:00 i Kristine kyrka.

50- och 60 -talsmusik i storbandstappning

Kvinnoväsen

50- och 60 -talsmusik i storbandstappning Storband i mindre format med tjejer från Jönköpingstrakten. Servering. Torsdag 31 maj klockan 19:30 i Ekhagskyrkan.

Lördag 3 juni klockan 19:00 i Sofiakyrkan
Sofia kyrkokör och ungdomskör.
Anette Svensson, piano och Bo Hellgren, bas.

Körmusik i jazzton

Lördag 3 juni klockan 19:00 i Sofiakyrkan Sofia kyrkokör och ungdomskör. Anette Svensson, piano och Bo Hellgren, bas.

Torsdag 7 juni klockan 19:30 i Ekhagskyrkan bjuder projektkör, damkören Cantilena och Vox Populi med kompband musik ur musikal och film. Servering.

Film och musikal

Söndag 10 juni klockan 18:00 i Kristine kyrka blir det psalmer i egna arrangemang. Lekfullhet och improvisation med gruppen Nejder bestående av Björn och Sofia Sandberg, Samuel och Annika André och Robin Mållberg.

Nejder

Traditionsenlig utomhuskonsert i Bymarkskyrkans park tisdag 12 juni klockan 18:00. Dirigent Ingemar Badman. Servering av våfflor.

Huskvarna musikkår

Torsdag 14 juni 19.30 i Ekhagskyrkan blir det jazz från de stora legenderna så som Dexter Gordon, Bill Evans, Sonny Rollins, Thelonius Monk, Gershwin, Lars Gullin blandat med eget material.

BKW JazzTrio

Torsdag 17 juni klockan 19:00 i Järstorps kyrka.
Sånger om tröst, kärlek och om förtröstan på Gud med
Millan Holm och Ola Hedén.
Servering med utställning i församlingshemmet från 17.30

”Den vi älskar”

Torsdag 17 juni klockan 19:00 i Järstorps kyrka. Sånger om tröst, kärlek och om förtröstan på Gud med Millan Holm och Ola Hedén. Servering med utställning i församlingshemmet från 17.30

Hitta till din kyrka