Våra konfagrupper

Är du pilgrim eller äventyrare? Kanske sångfågel eller lägerfantast? Alla våra konfirmandgrupper har en egen inriktning och eget tema. Det finns äventyrsgrupper, grupper med resor och mer traditionella grupper med många läger. Det finns ett alternativ för alla. Det gäller bara att hitta ditt!

Slalomkonfa i Bymarkskyrkan

Slalomkonfa är för dig som vill kombinera konfirmationsläsning med snö, skidåkning och fjällen. Vi träffas regelbundet varje vecka, åker på skidresa till fjällen under sportlovet samt har ytterligare en övernattning under läsåret.

Ridkonfa på Dalvik

Ridkonfa är för dig som vill kombinera konfirmationsläsning med hästar och ridning. Vi träffas ca 1 gång/månaden samt avslutar med koncentrerad läsning under några veckor på sommaren i kombination med ridning.

HV-konfa

HV-konfan är en idrottskonfagrupp i samarbete med bland annat HV71, HC Dalen, Brahe basket, IK Cyrus, Hallby Handboll, Jönköpings simsällskap och Queens. Konfirmationsläsningens träffar anpassas efter träningstiderna för att ge möjlighet att kunna kombinera träning och konfirmationsläsning. På sportlovet, en helg vid Valborg och under Kristihimmelsfärdshelgen arrangeras läger.

Kristine konfa vinter

Lek och allvar, glädje och djupa funderingar, det är Kristinekonfa. Konfirmationsläsning sker med regelbundna träffar, vanligtvis på måndagseftermiddagar. Vi åker på ett dygnsläger i oktober och två helgläger under vårterminen.

pilgrimskonfa i Kristine kyrka

Pilgrimskonfa är det perfekta alternativet för dig som har för mycket att göra under terminstid och som dessutom är nyfiken på historia och de som gått före oss. Under tre sommarveckor dyker vi ner i livets stora frågor och vad den kristna tron är. Under vecka 26 planeras en en pilgrimsresa till England eller något nordiskt land.

Ljungarumskonfa

Ljungarumskonfa är för dig som vill kombinera läsningen med roliga läger, djupa diskussioner och gott fika. Konfirmationsläsning sker med regelbundna träffar (en onsdag kväll och en söndag heldag) i månaden. Utöver detta blir det tre läger på kursgårdarna Gransnäs och Tallnäs.

Musikalkonfa i Gräshagskyrkan

Musikalkonfa är för dig som gillar sång och musik och drömmer om att få vara med i en musikal. Under konfirmationstiden lever vi oss in i musikens, teaterns och Bibelns värld för att under våren sätta upp musikalen Annie på Jönköpings teater.

Vildmarkskonfa

Vildmarkskonfa är för dig som vill kombinera din konfirmationsläsning med friluftsliv, äventyr, utmaningar och minnesvärda upplevelser. Under ett nio dagar långt kanotläger upptäcker vi den vackra naturen i norra Värmlands skogar och vattendrag. Dessutom åker vi till Tallnäs lägergård för ett veckolångt läger sista veckan innan skolan börjar.

Kompiskonfa

Kompiskonfa är gruppen för dig som går i grundsärskola eller behöver en liten grupp som har ett lugnt tempo. Vi lär oss och upptäcker den kristna tron genom att läsa i vår bibel med bilder samt att vi sjunger, har andakter och skapar tillsammans.

En skidvecka i Branäs väntar dig som väljer att gå Bymarkskonfa
Vildmarkskonfa är för dig som gillar naturen och vill uppleva ett riktigt vildmarksläger i de Värmländska skogarna