Diakoni - Kyrkans sociala omsorg

Solidaritet i samhällets periferi. Diakonin tar sin grund i budskapet om att älska sin nästa såsom sig själv. Det handlar om medmänsklighet, om omsorg om människor. Om att granska strukturer, se orättvisor och framförallt, arbeta för förändring. På individnivå och i samhället.

Svenska Kyrkan Jönköping arbetar med och för människor i utsatta situationer, i ensamhet och utanförskap. Vi möter människor i samhällets periferi, lyssnar på dem, ger dem stöd och omtanke. Inom diakonin ryms allt från vägledande samtal till gemenskap kring en nattvarden, inlägg i samhällsdebatten, diskussioner, böner och utbyte av idéer om en bättre värld.

Eller kortfattat, diakoni handlar om kravlös medmänsklighet.