Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Diakoni - kyrkans sociala omsorg

Solidaritet i samhällets periferi. Diakonin tar sin grund i budskapet om att älska sin nästa såsom sig själv. Det handlar om medmänsklighet, om omsorg om människor. Om att granska strukturer, se orättvisor och framförallt, arbeta för förändring - på individnivå och i samhället.

Svenska kyrkan Jönköping arbetar med och för människor i utsatta situationer, i ensamhet och utanförskap. Vi möter människor i samhällets periferi, lyssnar på dem, ger dem stöd och omtanke. Inom diakonin ryms allt från vägledande samtal till gemenskap kring en nattvarden, inlägg i samhällsdebatten, diskussioner, böner och utbyte av idéer om en bättre värld.

Eller kortfattat: diakoni handlar om kravlös medmänsklighet.