Jönköpings församling

Prata med oss

Kontakt

Jönköpings församling Besöksadress: Östra Storgatan 45 ingång A, 55321 Jönköping Postadress: Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon: +46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sommarkollo på Tallnäs

Sommarkollo på Tallnäs för barn i årskurs 4-6 (födda 2005-2007). Dagarna fylls med roliga aktiviteter med blandning av sång och kvällsandakt. Här får barn vara barn.

 Svenska kyrkans sommarkollo 2018

Snart hägrar sommarlovet och Jönköpings alla skolbarn släpps ut till ledighet, sol och härliga sommardagar. Så är det i alla fall meningen att sommarlovet ska vara.

De flesta av oss vuxna har väl minnen från hur det kändes den där skolavslutningsdagen när man skulle skiljas från kompisarna och hela sommarlovet låg framför en. För de flesta barn känns det nog så fortfarande, även om förutsättningarna kan skilja sig åt.

Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att få stärkande minnen från roliga och somriga upplevelser, oavsett vilka ekonomiska och sociala förutsättningar man kommer ifrån. På Svenska kyrkans sommarkollo fylls dagarna med roliga aktiviteter med blandning av sång och kvällsandakt. Här får barn vara barn och för många blir sommarkollovistelsen ett minne för livet.

En vanlig dag på kollo

Svenska kyrkans kollo innebär mycket utomhusaktiviteter. Olika aktiviteter beroende av vädret. Det blir mycket bad, fotboll, brännboll och tid för att bara vara med kompisarna.

På kvällarna samlas vi till andakt, sjunger och pratar om allt mellan himmel och jord. Ibland samlas vi vid lägerelden och grillar korv.

God mat är viktigt

När man är på kollo så är kanske maten ännu viktigare för att orka med alla aktiviteter. Tallnäs har bra mat och ingen dag utan efterrätt. Ledarna äter alltid med barnen. Det ger en lugn och trygg måltid, dessutom är det ett bra tillfälle att få en pratstund med varandra.

Tallnäs stiftsgård

Tallnäs stiftsgård ligger mitt i Småland, mellan Jönköping och Värnamo, endast 5km öster om E4 vid Skillingaryd. Gården ligger vid en sjö med strand och brygga där det finns badmöjligheter. Här finns också sporthall, fotbollsplan och volleybollplan. Nere vid sjön finns grillplatser med möjlighet till lägerbål. Mer information om Tallnäs finns på deras hemsida, tallnas.se

 

Anmälan till Svenska kyrkans sommarkollo på Tallnäs 2018.

Vanliga frågor och svar

Jag är inte medlem i Svenska kyrkan, får mitt barn åka med ändå?

Svenska kyrkans kollo är till för alla. Vi vill att alla ska ha samma möjlighet att åka med, oavsett medlemsskap eller inte.

 

Vad skiljer Svenska kyrkans sommarkollo från andra?
Att leva efter värdegrunden allas lika värde och att varje barn är unikt, är något som tydligt ska märkas. Det som också skiljer Svenska kyrkans sommarkollo från andra, är att vi sjunger kristna sånger, ber bordsbön och har andakt.

 

Hur många barn är med på sommarkollot?
Vi har plats för ca 40 barn.

 

Hur många ledare är med?

Det är 6 ledare som till vardags arbetar som präst, församlingsassistent, församlingspedagog eller diakon. Vi har även med några hjälpledare som är väl förankrade med kyrkans verksamhet och värdegrund.

 

Om mitt barn har hemlängtan och vill åka hem?

Det är inget ovanligt att barn får hemlängtan, men det brukar ofta gå över efter att vi tillsammans suttit ned och pratat om det.

 

Hur gör jag om mitt barn vill åka på sommarkollo, men jag känner att jag inte har råd?
Ekonomin ska inte behöva vara ett hinder. Tag kontakt med Per Liljenberg, mobil 0730-70 35 46 eller enligt nedan.

Vid frågor kontakta

Per Liljenberg

Per Liljenberg

Jönköpings församling

S:t Olofsgården, Församlingsassistent

Direkt: 036-31 35 93