Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Sommarkollo på Tallnäs

Sommarkollo på Tallnäs för barn i årskurs 4-6 (födda 2006-2008). Dagarna fylls med roliga aktiviteter med blandning av sång och kvällsandakt. Här får barn vara barn.

Svenska kyrkans sommarkollo 16-20 juni 2019

Snart hägrar sommarlovet och Jönköpings alla skolbarn släpps ut till ledighet, sol och härliga sommardagar. Så är det i alla fall meningen att sommarlovet ska vara.

De flesta av oss vuxna har väl minnen från hur det kändes den där skolavslutningsdagen när man skulle skiljas från kompisarna och hela sommarlovet låg framför en. För de flesta barn känns det nog så fortfarande, även om förutsättningarna kan skilja sig åt.

Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att få stärkande minnen från roliga och somriga upplevelser oavsett vilka ekonomiska och sociala förutsättningar man kommer ifrån.

På Svenska kyrkans sommarkollo fylls dagarna med roliga aktiviteter med blandning av sång och kvällsandakt. Här får barn vara barn och för många blir sommarkollovistelsen ett minne för livet.

En vanlig dag på kollo
Svenska kyrkans kollo innebär mycket utomhusaktiviteter. Det blir bland annat bad,
fotboll, brännboll och tid för att bara vara med kompisar. På kvällarna samlas vi till andakt, sjunger och pratar om allt mellan himmel och jord. Ibland samlas vi även vid lägerelden och grillar korv.

God mat är viktigt
När man är på kollo är maten viktig för att orka med alla aktiviteter. Tallnäs har bra mat och ingen dag utan efterrätt. Ledarna äter självklart alltid med barnen och vi sjunger en bordsbön. Det ger en lugn och trygg måltid, dessutom är det ett bra tillfälle att få en
pratstund med varandra.

Stiftsgården Tallnäs
Stiftsgården Tallnäs ligger mellan Jönköping och Värnamo, fem km öster om E4 vid Skillingaryd. Gården ligger vid en sjö med strand och brygga där det finns bad. Här finns också sporthall, fotbollsplan och volleybollplan. Nere vid sjön finns grillplatser med möjlighet till lägerbål. Mer information om Tallnäs finns på tallnas.se

Vanliga frågor och svar

Jag är inte medlem i Svenska kyrkan, får mitt barn åka med ändå?
Svenska kyrkans kollo är till för alla. Vi vill att alla ska ha samma möjlighet oavsett medlemskap eller inte.

Hur många barn är med på sommarkollot?
Vi har plats för ca 40 barn.

Hur många ledare är med?
Vi är sex anställda ledare på kollot. Till vardags arbetar vi som präst, församlingsassistent, församlingspedagog och diakon. Vi har även med några ungdomsledare som är väl förankrade i kyrkans verksamhet och värdegrund.

Om mitt barn har hemlängtan och vill åka hem?
Det är inget ovanligt att barn får hemlängtan. Är du orolig för att ditt barn har hemlängtan, ring gärna till någon av oss ledare så försöker vi lösa situationen.

Vad kostar det?

1 barn 750 kr, 2 barn 1 200 kr.

Hur gör jag om mitt barn vill åka på sommarkollo, men jag känner att jag inte har råd?
Familjens ekonomi ska inte behöva vara ett hinder. Ta kontakt med Per Liljenberg tfn 0730-70 35 46.

Ange detta när du anmäler ditt barn

1. Barnets namn
2. Gatuadress och postadress
3. Födelseår