Foto: Jessica Mossberg

Stefanskyrkans Vokalensemble

En kör för dig som har hög ambitionsnivå, bra gehör och som längtar efter att få sjunga olika musikstilar.

Änglasång med Stefanskyrkans Vokalensamble

För dig som inte har möjlighet att komma till någon av våra kyrkor sänder vi en digital musikhälsning med en vacker och stämningsfull sång framförd av vår egna kör Stefanskyrkans vokalensemble under ledning av Martina Möllås.

Kören består av sopran, alt, tenor och bas och sjunger både a capella och med musiker. Vi tillämpar provsjungning. För vidare information och anmälan kontakta körledare. Vi övar varannan vecka udda måndagar med start 29 augusti 2022.

Vi blandar tradition med innovation och har en hög ambitionsnivå i vokalensemblens engagemang. Koristerna bör ha sjungit i kör tidigare, ha ett bra gehör och ha en förståelse för notbild.

Vokalensemblen kommer att medverka i S:t Johannes församlings gudstjänster men också genomföra egna projekt och konserter.

Körrepetitionerna byggs upp liknande ett träningspass, med uppvärmning av rösten, kroppen och andningen före själva repetoaren.Vi sjunger och blandar olika låtar och stilar. Pop, gospel, jazz varvas med visor och klassisk musik.

Detaljerna

Tid: Måndagar udda veckor kl 18:45-21.
Plats: Stefanskyrkan i Vanadislunden (Frejgatan 20b)

Kostnadsfritt

Gör din intresseanmälan här!

Är du medlem i Svenska kyrkan?

Musikprogram 2022

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för sommaren och hösten 2022!

S:t Johannes NYA Kammarkör

S:t Johannes församling startade under hösten 2021 upp en ny kör, S:t Johannes NYA Kammarkör, med uppgiften att ge fyra till fem konserter per år i Stefanskyrkan samt att medverka i mindre grupper vid våra gudstjänster.

Voices of Joy

Den här kören har genomgått en förändring under pandemin och består numera bara av kvinnor men målsättningen är densamma! Glädje och hög ambition står i centrum när vi sjunger och vi jobbar med flerstämmighet, sångteknik och sceniskt uttryck.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Ta del av vår verksamhet och inbjudningar till våra gudstjänster, konserter och evenemang direkt i din inkorg, helt gratis! Du kommer motta ett e-postutskick ungefär en gång i månaden.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.