Stefanskyrkans Vokalensemble

Var med i vår nya musiksatsning, Stefanskyrkans Vokalensemble. Vi söker en tenor och två basar med god notläsningsförmåga och bra gehör.

Hösten 2017 startade Stefanskyrkans församling en ny vokalensemble som huvudsakligen kommer att sjunga flerstämmigt, både a Capella och med musiker. Vi blandar tradition med innovation och har en hög ambitionsnivå i vokalensemblens engagemang. Koristerna bör ha sjungit i kör tidigare, ha ett bra gehör och ha en förståelse för notbild.

Vokalensemblen kommer att medverka i Johannes församlings gudstjänster men också genomföra egna projekt och konserter.

Vi söker erfarna körsångare med god notläsningsförmåga och bra gehör.
I första hand en tenor och två basar. Om du känner dig lockad att vara med är du välkommen till provsjungning.

Körrepetitionerna byggs upp liknande ett träningspass, med uppvärmning av rösten, kroppen och andningen före själva repetoaren.Vi sjunger och blandar olika låtar och stilar. Pop och gospel varvas med visor och klassiska verk.

detaljerna

Tid: Måndagar udda veckor kl 19-21.
Plats: Stefanssalen, Frejgatan 31, över gården.

Sjung med oss!

Varför sjunga i kör?

Fördelen med att sjunga i kör, förutom gemenskapen, är att deltagarna inte behöver vara superduktiga med fina soloröster. Här bygger vi istället en gemensam röst, där vi tar hjälp av varandras unika toner och styrkor. I St Johannes församling satsar vi också mycket på musiken och körerna sjunger alltid med kompband på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt.

Som församlingskör sjunger vi sånger som handlar om Gud och körrepetitionerna
avslutas alltid med en bön eller att vi läser välsignelsen tillsammans. En andlig gemenskap är något som nästan alltid växer fram. Det finns dock inte något krav att körmedlemmar ska ha en relation till Gud eller vara troende.
Till kören kan du komma oavsett livsåskådning.

För mer information kontakta

Martina Möllås