Välgörenhetskonsert 23 november kl 17.30

Skeppsholmens Fredskör med inbjudna gästmusiker välkomnar till välgörenhetskonsert på temat fred, solidaritet och miljö/klimat.

Skeppsholmens fredskör med inbjudna gästmusiker välkomnar till välgörenhetskonsert på temat fred, solidaritet och miljö/klimat.

Anna Hjälm berättar mer om ”En värld av grannar – interreligiös praktik för fred” ett program inom Svenska kyrkan som arbetar för främja fredlig samexistens och social och andlig hållbarhet i Europa. Programmet ska bland annat stärka och synliggöra det arbete som görs för människor på flykt.

Kom och upplev världsmusik med klass och stöd insamlingen till projektet.
Dirigent Hans Rising.

Konserten hålls i S:t Johannes kyrka som ligger på Johannesgatan 21.

Entré: 60 kr, barn under 12 år går in gratis.
Biljetter köper ni här »

Skeppsholmens Fredskör

Skeppsholmens Fredskör bildades för 30 år sedan, i samband med en fredsfestival i Stockholm. Sedan följde ett antal liknande festivaler under ett antal år, där kören blev ett stående inslag. De for bl.a. med buss genom Nordkalotten - till Murmansk. En av sångerna från den resan har blivit ett stående inslag i deras repertoar: "Ingen mans land" av Vladimir Vysotskij.

Kören vill i ett vidare perspektiv betona nödvändigheten av ett öppet, demokratiskt samhälle, och sångerna vill förmedla att den kulturella mångfalden är nödvändig för ett mänskligt, fredligt framåtskridande.