Stefansmässan – sänds digitalt

Avsluta helgen med tid för eftertanke, kloka ord och skön musik! För allas säkerhet firas inte Stefansmässan i kyrkan en tid framöver, utan på nätet. Välkommen att ta del av komprimerade digitala versioner på Facebook, Instagram, YouTube och på vår hemsida istället.

Vi värnar om allas hälsa och vill minimera smittspridning i solidaritet med våra medmänniskor. Det innebär att vi under mars och april, till följd av coronavirusets utveckling, inte kommer att fira Stefansmässan i kyrkan utan som en digital andakt på nätet. Välkommen att ta del av komprimerade digitala versioner på Facebook, Instagram, YouTube och på vår hemsida istället.

Stefansmässan är en varm, ljus och innerlig gudstjänst med mycket musik. Kom och känn gemenskap och delaktighet. Vacker musik varvas med inspirerande budskap som leder till insikt och eftertanke. Vi tänder ljus och sjunger.

Stefansmässan är församlingens huvudgudstjänst och firas varje söndag kl 17.00 i Stefanskyrkan på Frejgatan 20B i Vanadislunden.
Mässan  börjar med en minikonsert från kl 17.00–17.15.

Minikonserten som inleder Stefansmässan är mässans signum. Det är just denna lilla kvart som skiljer den här mässan från många andra mässor i Svenska kyrkans kyrkor på söndagarna. Du bjuds som åhörare på en professionell musikkvart med stor musikalisk variation och bredd – helt gratis.

Stefansmässan är för alla, det är högt i tak, både högtidligt och mysigt på en och samma gång. Här försvinner alla statusgränser mellan människor för en stund. I en högmässa finns det många liturgiska moment och många ord. I Stefanmässan är tilltalet enkelt och vardagsnära. Vi laddar batterierna genom att sitta ner en
timme på söndagskvällen för att hämta kraft inför veckan som ligger framför, ungefär som en bil som behöver tankas eller en mobil som behöver laddas.
Atmosfären i Stefansmässan är varm och innerlig. Den är ungefär som ett Gokväll
program i tv rutan. Det blir aldrig tyst i rutan.

Gudstjänsten flyter på framåt genom musik, tilltal, nattvard och ljuständning. Här ges möjlighet till en stund av gemenskap, men även en stund av ro där den yttre världen och dess intryck får pausa och lämna plats till eftertanke och närvaro genom mässans olika steg. Det bjuds alltid på gott fika efteråt och stämningen är hög.

De som är anställda i S:t Johannes församling och kyrkvärd/gudstjänstvärd
ser till så att alla har någon att tala med och att alla blir sedda och lyssnade på.
Till Stefansmässan är alla komma och för oss i S:t Johannes församling är det är oerhört viktigt att alla känner sig välkomna. Efter en Stefansmässa vill vi att alla ska känna sig styrkta och sedda av varandra och fått tankar och funderingar att bära med sig, även när man går hem.

Vi firar Stefansmässan i Stefanskyrkan på Frejgatan 20 b i Vanadislunden på söndagar kl 17. Kom och upplev!

Till kyrkan i Vanadislunden är tanken att alla ska kunna komma med sin trasighet och finna styrka och mod att leva i vardagen genom att delta i Stefansmässan.