Konfa Riviera

Där du och Hollywoods stjärnor möts! Vi bor vackert på hotell i Juan les Pins och gör utflykter till bland annat filmfestivalernas Cannes.

Den franska rivieran är inte bara ett tillhåll för Hollywoods filmstjärnor under våren. Under Kristi Himmelsfärdshelgen 2020 samlas där även 25 ungdomar från Stockholm för konfirmationsläger. Vi bor vacker på ett kloster i bergen och gör utflykter, bland annat till filmfestivalernas Cannes. Lektioner, utflykter och mysiga pilgrimsvandringar varvas med egentid i form av shopping och bad (under uppsikt av ledare).

Vad är det att vara kristen? Vi jobbar med frågor som berör ungdomar idag och den tid vi lever i med sociala medier och ständig uppkoppling. När fakta ständigt presenteras i digitala kanaler, finns det då plats för en tro?

Vi träffas åtta gånger inför resan och lär känna varandra, samtalar och firar mässa tillsammans.

Start: 17 November 2019 kl14:00-18:00
Träffar: Söndagar 14:00-18:00. 1/12, 26/1, 16/2, 22/3, 9/4, 26/4, 10/5.
Lägeresa till Franska rivieran: 20-24 maj 2020
Konfirmation: 30 maj kl 11:00 i S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21.
Genrep: 29 Maj kl 16:00-18:00
Deltagare: Max 25
Kostnad: Gratis

Dop i Medelhavet

I dopet blir Guds kärlek tydlig. Dopet är en kärleksförklaring till varje människa - en Guds omfamning av den som döps. Här döps fyra ungdomar i medelhavet, under vår konfirmationsresa. Vatten är en symbol för livet och en levande Gud, eftersom vatten är en förutsättning för allt liv.

Pilgrimsvandring

Vi pilgrimsvandrar vi i vacker omgivning - en inre och en yttre resa, välgörande för både kropp och själ. Vi varvar samtal och reflektioner med tystnad.

Anmäl dig nu!

Konfirmandens uppgifter