Församlingens nye organist

Vår nye förste organist Oskar Hanson brinner för musiken och vill att fler ska upptäcka våra kyrkor som platser att hämta både kraft och energi.

OSKAR HANSON ÄR UPPVUXEN i ett samhälle på västkusten som heter Ljungskile.
Det var också där han började spela orgel. Hans föräldrar var engagerade i kyrkan, både ideellt och politiskt. När han som 11-åring tyckte det var tråkigt att vänta på sina föräldrar vid kyrkkaffet efter gudstjänsten smög han bort till orgeln och började spela lite tyst. Det var då en digitalorgel så det gick att spela samtidigt som folk pratade. Efter ett tag fick han nyckel till kyrkan och kunde gå dit och öva på stora läktarorgeln när han ville, samtidigt tog han också lektioner av kantorn i församlingen. Oskar minns tydligt en svenskalektion i sjunde klass där hans lärare frågade honom om han visste vad han skulle bli när han blir stor?
Utan tvekan svarade han: Organist!

ATT FÅ BIDRA MED MUSIK till människors viktiga högtider, vare sig det är dop,
bröllop eller begravning känner Oskar både är roligt och meningsfullt. Inte minst tycker han också att det är väldigt roligt att spela orgel, och tycker att fler borde göra det! Utöver att spela på gudstjänster, förrättningar och konserter kommer Oskar även att ha ansvar för att församlingens instrument är stämda och i gott skick.

PÅ FRITIDEN gillar Oskar att koppla av med matlagning och middagar med familj och vänner. En springtur ger honom alltid extra energi och tid att rensa tankarna. Konsertbesök är också viktiga för att få inspiration och nytändning i jobbet. Vidare vill Oskar att fler stockholmare ska upptäcka S:t Johannes kyrka som en plats för att hämta kraft och energi. Kyrkorummet är unikt och har en fantastisk akustik vilket är otroligt inspirerande att musicera i och han har med sig en lång lista av musik han vill framföra de kommande åren.

SOM DEN VÄSTKUSTKILLE HAN är säger han ofta ”gött” om saker som är bra. På
tyska stavas Gud ”Gott” och Oskar vill också tänka att engelskans ord för gud
”God” bara är en hopdragning av ordet ”good”. Gud finns i allt ”gott” som är
och sker. En fras ur en bön som han ibland kommer att tänka på lyder:
”Giv mig o Gud ett hjärta rent, som ödmjukt prisar dig”.
En bön för att påminna sig själv om att tänka och handla gott. Vattna det goda, prisa det goda!

Innan Oskar ändå bestämde sig för att bli organist ville han bli pilot och han är
fortfarande löjligt fascinerad och intresserad av flygplan.