Egen odling

Vi i S:t Johannes församling vill vara ett föredöme i hållbarhets- och miljöarbete. Som ett led i det arbetet har vi en volontärgrupp som börjat odla blommor till våra kyrkor och församlingssalar.

Plantering av altarblommor

Vi odlar egna altarblommor, tillsammans med våra Drop-in deltagare och volontärer, som en del av vårt miljö- och hållbarhetsarbete. I mars sådde vi frön som vi i maj planterade ut tillsammans, se bilder nedan. Vi är så glada och tacksamma för all fin hjälp vi får!

Bild: Ann Fransson

volontärer sökes

Vill du vara med och hjälpa oss i vårt arbete med att odla altarblommor?
Vi söker volontärer som vill hjälpa till att rensa ogräs, vattna eller kanske skänka skott eller plantor. Alla är välkomna att hjälpa till när man känner för det. Att sätta fingrarna i jorden är både härligt och välgörande för kropp och själ. Anmäl ditt intresse till Ann Fransson, telefon 08- 508 88 659 eller e-post: ann.fransson@svenskakyrkan.se

Njut av sommar och blommor
Vill du bara sitta ner en stund och njuta av sommaren och de vackra blommorna bakom Stefanskyrkan går det också bra. Vi har öppet i Stefanskyrkan tisdag till lördag kl 11-16.

Blommorna växer så det knakar

Det varma och soliga vädret i kombination med gedigen skötsel såsom vattning och rensning av våra duktiga volontärer och medarbetare har bidragit till den fina växtligheten. Tack för all hjälp!

Blommorna är så läckra att fler vill njuta av dem. Vi har gäster i rabatterna som har ätit upp en del av våra blommor/knoppar. Härligt att kunna bidra till god ekologisk mat även för våra fyrbenta vänner!

Några bilder från sommarens odlingar

Bild: Ann Fransson