Egen odling

Vi i S:t Johannes församling vill vara ett föredöme i hållbarhets- och miljöarbete. Som ett led i det arbetet har vi en volontärgrupp som börjat odla blommor till våra kyrkor och församlingssalar.

Plantering av altarblommor

Vi odlar egna altarblommor, tillsammans med och volontärer, som en del av vårt miljö- och hållbarhetsarbete. I mars sådde vi frön, på vårt Kreativa café, som vi i maj planterade ut tillsammans, se bilder nedan. Vi är så glada och tacksamma för all fin hjälp vi får!

Stefanskyrkans odlingsgrupp

Vill du vara med och odla?

Stefanskyrkans odlingsgrupp träffas onsdagar kl 13.00 bakom Stefanskyrkan - där trädgården finns. Vi fikar, planterar, vattnar och rensar ogräs tillsammans. Du behöver inte kunna något om blommor utan vi lär oss tillsammans. Alla välkomna! Blommorna används i våra kyrkor som dekoration vid gudstjänster och träffar.

Kom och hjälp oss eller sitt ner och fika en stund. Ingen föranmälan.

Vill du veta mer, kontakta Ann Fransson, telefon 08- 508 88 659 eller e-post: ann.fransson@svenskakyrkan.se

Bild: Ann Fransson

Blommorna växer så det knakar

Det varma och soliga vädret i kombination med gedigen skötsel såsom vattning och rensning av våra duktiga volontärer och medarbetare har bidragit till den fina växtligheten. Tack för all hjälp!

Blommorna är så läckra att fler vill njuta av dem. Vi har gäster i rabatterna som har ätit upp en del av våra blommor/knoppar. Härligt att kunna bidra till god ekologisk mat även för våra fyrbenta vänner!

Vi har även insektshotell som vi delvis gjort själva intill planteringarna och ser fram emot att insekter flyttar in.

Några bilder från sommarens odlingar