Miniretreat i Stefanskyrkan den 21 februari kl 17-21

Ge dig själv tid att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

En stor del av vår tid går åt till kommunikation med andra människor. Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. Men för att orka behöver alla människor ibland bara ägna sig åt sig själva och låta det yttre samtalet vila.

Ge tid för dig själv och Gud
Att vara på retreat är att ge sig själv tid. Att dra sig tillbaka i en kravlös stund. Jesus sökte sig ibland till platser för att i ensamhet vila och hämta kraft. Du kan göra samma sak. På retreaten står själen och andligheten i centrum. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar. Tillsammans med de andra deltagarna bildas en ordlös gemenskap.

Det finns mer i livet än att öka dess fart

Mahatma Gandhi

Välkommen på miniretreat 21 februari

Vi inleder retreaten med en kort andakt som tar oss in i vilsam tystnad och närvaro. Mindfulness och avspänning kommer att ledas och det kommer finnas möjligheter att måla, läsa, skriva eller bara vara.

Detaljerna

Tid: Torsdag 21 februari, kl. 17-21
Plats: Stefanskyrkan, Frejgatan 20 B, Vanadislunden.
Pris: 50 kr. Lättare förtäring och frukt ingår i kostnaden.
Ledare: Micaela Leijonmarck Pilati, diakon.
Anmälan: Skicka e-post till micaela.leijonmarck.pilati@svenskakyrkan.se eller ring oss på telefon 08-508 88 667.  Senast den 18 februari önskar vi din anmälan. När du gjort din anmälan får du ett välkomstbrev med allt du behöver veta inför retreaten.

Varmt välkommen!

Lycklig är den som inte sörjer det han saknar, utan glädjer sig åt det han har.