Körkonsert – Rachmaninovs Vigilia, 27 oktober kl 16.00

Pelle Olofson tillsammans med Stockholms studentsångare, Stockholms akademiska damkör och Lilla Kören framför Rachmaninovs Vigilia. Entré: 60 kr

Körkonsert i S:t Johannes kyrka

År 1915, mitt under brinnande världskrig, komponerade Sergei Rachmaninov denna stora ”helnattsvaka” (som den ryska titeln bäst översätts med) som består av 15 satser och är cirka 60 minuter långt. Verket är djupt förankrat i den rysk-ortodoxa liturgin, och i musiken finner man långa musikaliska linjer med framträdande alt- och basstämmor. Rachmaninov hade ambitionen att förena de gamla ryska melodierna med ett slags västerländsk polyfoni och resultatet blev ett av hans mest älskade verk, som kompositören själv höll högt som bland det bästa han skrivit.

Missa inte chansen att få höra detta klassiska körverk i sin helhet!

Medverkande: Stockholms Studentsångare, Stockholms Akademiska Damkör & Lilla kören. Solister: TBA. Dirigent: Pelle Olofson.
Tid: 27 oktober kl 16.00.
Plats: S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21 i Stockholm.
Entré: 60 kr Köp biljett här »
Om det finns biljetter kvar kommer vi att erbjuda besökare att köpa biljetter i entrén, 30 min innan konsertstart. Betalning görs då med Swish.