Prata med oss

Kontakt

S:t Johannes församling Besöks- och postadress: Frejgatan 31, 11349 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888650 E-post till S:t Johannes församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konstutställning "Övergång"

Kom och ta del av ett unikt samspel mellan dikt och akvarell. Gunnel Arvidsson ställer ut sina vackra målningar med tillhörande dikter. Utställningen ”Övergång” pågår 29 mars till 26 april i Stefanskyrkan, i Vanadislunden.

Övergång, skiftet i ljus och rörelse. 

Samspelet i uttryck mellan akvarell och dikt är huvudfokus i Gunnels konstnärskap. Färg och form som klanger in till själen. Många akvareller är stämningsbilder och poetiska landskap.

Dikten är viktig för Gunnel för att den ger ett nytt seende, ett annat perspektiv som öppnar en vidare horisont. Språket blir ett verktyg för förändring. 

I några magiska ögonblick blir livet blir större än sig självt. 


När allt på jorden skall vara dött,
blommar en ros

När allt på jorden är kallt,
lyser en ros i snö

Livet vilar i en öppen grav,
rosor växer där

Ta med en bok!
Gunnel har lett flera poesikurser och även ordnat uppläsningar. Nu har du möjligheten att ta del av hennes diktsamling ”Livsdröm”. Ett antal exemplar skänks i samband med utställningen.

Utställningen pågår fram till den 26 april 2018 i Stefanskyrkan (Vanadislunden), under kyrkans öppettider, tisdag–söndag kl 11–16. Fri entré.

Varmt välkomna!