Konfa Riviera

En innehållsrik och spännande konfirmationsresa till Franska rivieran där vi funderar kring frågor som kändisskap, sociala medier och ständig uppkoppling. Vi bor vackert på hotell i Juan les Pins och gör utflykter till bland annat Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer, filmfestivalernas Cannes och pilgrimsvandrar i mysiga Antibes.

Den franska rivieran är inte bara ett tillhåll för Hollywoods filmstjärnor under våren. Under Kristi Himmelsfärdshelgen 2022 samlas där även 25 ungdomar från Stockholm för konfirmationsläger. Vi bor vackert på ett hotell nära medelhavet i Juan les Pins och gör utflykter till bland annat Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer, filmfestivalernas Cannes och pilgrimsvandrar i den gamla och mysiga staden Antibes.

Lektioner, utflykter och vandringar varvas med egentid i form av bad och shopping (under uppsikt av ledare). Du får även vara med om mysiga och minnesvärda kvällsandakter på stranden och en minnesvärd dopgudstjänst på stranden i Antibes, där de som inte är döpta döps i Medelhavet. En fantastisk upplevelse! Vid vårt besök hos Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer fårvi lära oss om hur det är leva och arbeta som svensk i utlandet.

Vad är det att vara kristen? Vi jobbar med frågor som berör ungdomar idag och den tid vi lever i med sociala medier och ständig uppkoppling. När fakta ständigt presenteras i digitala kanaler, finns det då plats för en tro?

Under vårt besök i  filmfestivalernas Cannes, där Hollywoods filmstjärnor håller till under våren, funderar vi på hur det är att vara rik och berömd. Hur förändras vi som människor när fotografer flockas runt om oss dygnet runt och tidningar fylls med skvaller om våra liv?

Vi utgår från vårt egenskrivna studiematerial ”Pray for Europe” som består av 12 teman. Varje tema innehåller en novell, en lektion och en sång. Läs mer om Pray for Europe här »

Vi träffas åtta gånger (på söndagar)

På träffarna lär vi känna varandra inför resan och samtalar och firar mässa tillsammans. Vi har två grupper som du kan anmäla dig till.

Maj gruppen:

Start: Söndag 14 november 2021 kl. 10.30-14.30 för konfirmander, kl. 13.30-14.30 för vårdnadshavare.
Träffar: Vi träffas en söndag i månaden, kl. 10.30-14.30 från november 2021 till resan i maj 2022. Träffarna hålls i Stefansgården på Frejgatan 43 n.b. i Stockholm.
Lägerresa till Franska rivieran: 25-29 maj 2022 (Kristi Himmelfärdshelgen).
Konfirmation: Lördag 4 juni 2022 kl. 14.00 i vackra S:t Johannes kyrka (Johannesgatan 21 i Stockholm).
Genrep: 3 juni kl. 15-17.
Deltagare: Max 25
Kostnad: 3000 kr.

Juni gruppen:

Träffar: Vi träffas en söndag i månaden, kl. 10.30-14.30, från november 2021 till resan i juni 2022. Träffarna hålls i Stefansgården på Frejgatan 43 n.b. i Stockholm.
Lägerresa till Franska rivieran: 11-15 juni 2022.
Konfirmation: Lördag 18 juni 2022 kl. 14.00 i vackra S:t Johannes kyrka (Johannesgatan 21 i Stockholm).
Genrep: 17 juni 2022 kl. 15-17.
Deltagare: Max 25
Kostnad: 3000 kr.

Dop i Medelhavet

I dopet blir Guds kärlek tydlig. Dopet är en kärleksförklaring till varje människa - en Guds omfamning av den som döps. Här döps fyra ungdomar i medelhavet, under vår konfirmationsresa. Vatten är en symbol för livet och en levande Gud, eftersom vatten är en förutsättning för allt liv.

Pilgrimsvandring

Vi pilgrimsvandrar i vacker omgivning - en inre och en yttre resa, välgörande för både kropp och själ. Vi varvar samtal och reflektioner med tystnad.

Säkra din plats, anmäl dig till Konfa Riviera 2022 nu!

Konfirmandens uppgifter

Välj vilken grupp du önskar delta i

Vårdnadshavares uppgifter:

För mer information kontakta