En komplett konferensanläggning

Den nya församlingssalen blir på hela 250 kvadratmeter och kommer att ha cirka 100 sittplatser. Men även de före detta kapellen byggs om till rum att använda för församlingens verksamhet. En komplett konferensanläggning kommer kunna erbjudas företag och föreningar när allt står klart!

Så här ska resultatet bli

Församlingssalen kommer att ha cirka 100 sittplatser, men även de före detta kapellen blir rum att använda för församlingens verksamhet.

Det är församlingsaktiviteterna såsom mötesplats för diakonin och aktiviteter kopplade till förrättningar och gudstjänster som blir det centrala användningsområdet för de nya lokalerna som förhoppningsvis även inkluderar ett kafé.

För företag och föreningar kommer vi att kunna erbjuda en komplett konferensanläggning när allt står klart!

Ett av kapellen kommer även i fortsättningen att vara ett kapell, där ett fint, litet intimt dop kan hållas med dopkaffe alldeles intill. Det kan ibland kännas svårt att fylla en kyrka med plats för tusen personer.

Ingången till kyrkan under byggperioden

Bygget av ny församlingssal och renovering av kyrktrappan vid St Johannes kyrka gör att det blir lite stökigt för boende i området. Det är inte helt lätt att hitta ingången till kyrkan, som är öppen som vanligt, nu när stora delar av kyrkogården är avstängd. Nu finns det en karta som visar dig vägen. Vi tackar dig för ditt tålamod och hälsar dig varmt välkommen in!

Den tidigare planerade avstängningen av Döbelnsgatan, för biltrafik, kommer inte att behövas meddelar platschef Anders Radinger. Däremot kommer gångvägen till kyrkogården från Kammarkargatan att stängas av från och med vecka 14.

För mer information kontakta

Maria Lifbom