Förklädd gud och Femte evangelisten 16 mars kl 19

S:t Johannes Nya Kammarkör framför musik av J.S. Bach och Lars-Erik Larssons klassiska verk Förklädd Gud i version för kör och orgel i Stefanskyrkan.

S:t Johannes Nya Kammarkör framför Lars-Erik Larssons klassiska verk Förklädd Gud, här i version för kör och orgel. Vid orgeln sitter Johannes Landgren, professor i orgelspel vid Kungliga Musikhögskolan, som också är den som har gjort bearbetningen av Förklädd Guds orkestersats till den orgelversion som ni får höra i konserten.

Utöver det bjuds det på två motetter av den femte evangelisten, Johann Sebastian Bach, ett smeknamn som han fått på grund av sin stora produktion av musik för kyrkan.

• Ich lasse dich nicht
• Lobet den Herrn, alle Heiden

Solister: Linnéa Sirborn och Petter Sjöqvist
Orgel: Johannes Landgren
Cello: Clara Baumgarten
Dirigent: Filip Södervall

Entré: 120 kr. Barn upp till 12 år går in gratis med biljett.
Biljetter säljs på Nortic.se ››

Eventuellt kvarvarande biljetter kan köpas i entrén, betalning med swish.

Stefanskyrkan ligger vackert i Vanadislunden i centrala Stockholm. Adressen är Frejgatan 20b. Närmaste T-bana är Odenplan eller Rådmansgatan. Bussar stannar på Sveavägen och Frejgatan.

S:t Johannes NYA Kammarkör

S:t Johannes Nya Kammarkör startades hösten 2021 och har sedan dess haft fyra till fem konserter per år samt medverkat i mindre ensembler vid våra gudstjänster.