Angående Coronaviruset och vår verksamhet

Som de flesta vet har Coronaviruset påverkat många delar av världen, vilket också skapar oro och stress hos människor. Givetvis har många av er frågor och funderingar, vilket vi vill besvara här nedan.

Vi i S:t Johannes församling anpassar vår verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. Nedan kan du läsa vad som gäller för var och en av våra verksamheter. 

Informationen på denna sida uppdateras kontinuerligt och informationen kan komma att förändras i takt med utvecklingen och myndigheternas rekommendationer.

gudstjänster och mässor

Fram till den sista augusti 2021 publicerar vi digitala andakter och gudstjänster här på vår hemsida och i våra sociala medier istället för att fira tillsammans i kyrkorna. Här hittar ni alla våra digitala gudstjänster ››
Från och med 5 september 2021 öppnar vi upp igen för att fira gudstjänster tillsammans i Stefanskyrkan. 

Andakt på äldreboenden

Från september 2021 starar vi igen med med andakter på våra äldreboenden och vi träffas även mer än gärna över ett telefonsamtal, 08-508 88 650.  

Barn- och familjeverksamheten

Verksamheterna som varit inställda öppnar igen under september: Öppen barn- och föräldrargrupp, öppen barn- och sånggrupp samt öppen körleks. Läs mer här ››

Undomsverksamheten

Studiero öppnar för höstterminen den 31 augusti 2021 i Stefanssalen. 
Läs mer här ››

Mer information om konfirmationsutbildning kommer delges de deltagande ungdomarna via mail. 

Körverksamhet

Körverksamheten för barn och vuxna är öppen. Mer information delges deltagare via mail.

konserter

Nu har vi öppnat upp för konsertverksamhet i Stefanskyrkan, med begränsning på 80 sittplatser. Se vårt konsertprogram ››

Utflykter

I septembeer 2021 öppnar vi upp för gemensamma utflykter igen. Kontakta diakonin för mer information.

Må bra promenader

Promenaderna startar igen under september 2021. 

Dop, vigsel och begravning

Våra kyrkliga handlingar fortsätter med begränsat antal deltagare och vi tar givetvis hänsyn till varje familjs önskemål. 

vad gör jag om jag är sjuk eller orolig?

Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården. Om du är orolig är du välkommen till oss. Ring till 08-508 88 650 på vardagar kl 08-17, så får du prata med en präst eller diakon.  Du kan också ringa jourhavande präst på 112 (vardagar efter kl 17 och på helger) eller kontakta Svenska kyrkans chatt på nätet. 

 

Slutligen ber vi om mod att att behålla vårt lugn i denna svåra stund. Vi behöver alla ta ansvar för hur vi bemöter denna utmaning och våra medmänniskor. Att våga möta och prata om våra rädslor kan hjälpa oss att se mer realistiskt på situationen. Vi finns här för dig.

 

Har ni vidare frågor ber vi er kontakta någon av oss listade här nedan:

Catharina  Segerbank

Catharina Segerbank

Kyrkoherde

Jessica Mossberg

Jessica Mossberg

Kommunikationsansvarig