Tisdagsträffen

Intressanta gäster och god gemenskap. Varannan tisdag klockan 12 i Johannebergskyrkan.

PROGRAM VÅREN 2019

Samlingarna inleds med musikandakt kl 12, därefter föredrag kl 12.30. Sedan blir det kaffeservering i kyrkan under namnet Café Johanneberg.

21/1 ETIOPIEN
Vår församlingsherde Mattias Sundkvist bjuder på glimtar från församlingens höstresa till Etiopien.

4/2 ETT ÅR SOM PILGRIM
Diakon Senja Björk delar tankar om sitt pilgrimsår och pilgrimens sju nyckelord: Frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande.

18/2 GLÄDJEDANSEN
Enkla rörelser för ande själ och kropp med dansaren och församlingskuratorn Kristina Rage. Passar även dig som vill sitta ned.

3/3 ARKITEKTENS PLANER FÖR FRAMTIDEN
Arkitekten och församlingsaktive Johan Lundin berättar om planerna att satsa på utökad förskola, nybyggt studentboende och förbättrade församlingslokaler i Johanneberg.

17/3 VARFÖR LÄNGTAR ETT BERGSFOLK I BURMA TILL ÅHUS?
Journalisten Jonatan Sverker berättar om möten med förföljda kristna i Asien.

31/3 HÅLLBAR SKAPELSE
Marie-Louise Bengtsson berättar om hållbar skapelse, jorden vi ärvde, och hur vi förvaltar den.

14/4 BACH, GUD OCH BEETHOVEN
Vilka var de klassiska kompositörerna som människor av kött och blod? Med teologen Tony Larsdal och organisten Jan K Delemark.

28/4 TULPANER FRÅN IGÅR
Sångerskan och underhållaren Ulrika Nätterdal sjunger och spelar, tillsammans med musikern David Törnebäck, och delar med en humoristisk underton berättelsen om sin tro och sitt liv.

12/5 VÅRLUNCH I FÖRSAMLINGSHEMMET

26/5 GEMENSKAPSRESA
Information om hur man anmäler sig till vårlunch och gemenskapsresa kommer under våren.

Maria Hanner

Johannebergs församling