Corona-viruset och våra gudstjänster

Var noga med att tvätta händerna - och stanna hemma om du har hosta och är sjuk.

Vi har satt upp nya riktlinjer för att kunna följa folkhälsomyndighetens råd om avstånd.

Par eller familjer kan sitta tillsammans,  men då lämnas bänken framför och bakom tom. Kommer man ensam sitter man längst in eller längst ut på bänken och nästa person sätter sig då på motsatt sida på bänken framför eller bakom.

Med dessa riktlinjer får det plats ca 28 st i Överjärna, 25 st i Ytterjärna och uppemot 40 st i Vårdinge. Maxantalet har vi satt till 40 personer inkl präst, musiker och vaktmästare.

Kyrkvärdarna har uppmanats att stanna hemma om de tillhör en riskgrupp, vilket gör att vi inte kommer att ha kyrkvärdar i alla gudstjänster.

I övrigt gäller följande rutiner inför besök i våra gudstjänster:

- Tvätta händerna!

- Använd handsprit där det finns.

- Stanna hemma om du har förkylningssymtom!

Vid nattvard:
Vi tillämpar intinktion - att brödet doppas i kalken - för alla. För att förhindra smittspridning dricks alltså inte nattvardsvinet direkt ur kalken. Det går också bra att bara ta emot brödet.

Vid fridshälsning:
Lägger vi handen på bröstet istället för att ta varandra i hand.

Med kort varsel kan vi behöva göra förändringar i våra verksamheter. Gå därför in och läs här på hemsidan då och då för att hålla dig uppdaterad.

Ytterligare riskbedömningar kommer att göras och vi uppdaterar informationen återkommande, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.