Blomsterfonden

Skänk en gåva som minneshyllning, högtidshyllning eller spontangåva.

Blomsterfonden i Överjärna och Ytterjärna församlingar

I Överjärna och Ytterjärna församlingar finns en Blomsterfond som uppvaktar församlingarnas äldre församlingsmedlemmar på deras högtidsdagar.

En grupp av ideella personer uppvaktar jubilaren med en blomma på dennes hemadress när det är bemärkelsedag. Alla församlingsmedlemmar som fyller 80, 85 och 90 år hyllas av församlingen genom Blomsterfonden.

Efter fyllda 90 år så hyllar vi församlingsmedlemmen varje år med en blomma.

Det är förstås så att vår uppgift i Blomsterfonden kan vidgas till mer glädjande insatser om fonden får gåvor. Gåvor till fonden kan ges som en minneshyllning, som en högtidshyllning eller spontangåva.

Läs mer om minneshyllning och kondoleans här (länk ska uppdateras).

Vill du skänka en gåva till Blomsterfonden?

Sätt in pengar på bankgiro: 5407-1576

eller swisha till nummer 123 114 87 09 och ange meddelande ”Blomsterfonden” samt dina kontaktuppgifter (om de ej får plats kan du maila eller ringa till oss med dessa uppgifter).

Utslagen blomma i fönster
Foto: Linda Mickelsson /Ikon

Artikel ur Kyrkobladet nr 5 2020

”Blommor blir en ljusglimt för den som är ensam”

KÄNNER NI TILL ATT JÄRNA FÖRSAMLING har en Blomsterfond? Fonden tillkom genom en donation från en gammal Järna-bo som hette Hjalmar Svensson. Han ville efter sin död att pengarna skulle gå till Överjärna församling för inköp av
blommor till begravningar för de som inte hade några medel eller anhöriga.
På så sätt bildades Blomsterfonden som på den tiden förvaltades av Kyrkobrödrakåren men numera av Överjärna församling. Kyrkorådet utser representanter som frivilligt arbetar med att åka ut med blommor till församlingsbor på födelsedagar, såsom vid 85 år, 90 år och varje år efter 90 år.

DETTA ÄR EN FIN GEST SOM verkligen uppskattas, särskilt när man är ensam och gammal och inte har släkt och vänner kvar i livet. Vi som fått förmånen att arbeta som blomsterbud möts av stor tacksamhet, och vi gör det med glädje och i vetskap om att det blir en ljusglimt i tillvaron.

VI ÄR NU RÄDDA ATT FONDEN faller i glömska och att pengarna tar slut, vilket kan betyda att det inte blir några fler födelsedagsuppvaktningar. Därför anbefalles gåvor varmt! Om du vill glädja andra i församlingen i stället för med blommor vid
begravning – skänk ditt bidrag till Blomsterfonden. Då ingår även ett vackert kondoleanskort som ges till den anhörige.

Inga Jansson, samordnare för Järna Blomsterfond