Information i coronatider

Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av Corona-viruset. Församlingen följer noggrant myndigheternas och stiftets rekommendationer och anpassar verksamheten därefter.

2020-12-04

Varje söndag i advent publicerar vi en ny digital andakt här på hemsidan.
Du hittar den också på vår Facebooksida: ”Järna med Nås och Äppelbo församling”​

----------------------------------------

Våra kyrkor är öppna för möjlighet till stillhet och enskild andakt:
Måndag – Fredag kl. 09.00 – 16.00 och Söndag kl. 10.00 – 12.00

Pastorsexpedition, tel. 0281-204 58
Kyrkogårdsexpedition, tel. 0281-200 91
Telefontider: måndag – fredag kl. 09.00-12.00, men vi tar inte emot besök.

----------------------------------------

Om du vill få kontakt med någon för att prata eller vill ha ett besök utomhus, ring till någon av oss:
Kyrkoherde Båt Lena Ekman, tel. 0281-757 01
Komminister Eva Cronsioe, tel. 0281-757 05
Komminister Torbjörn Axelson, tel. 0281-757 06
Diakoniassistent Annacari Jons, tel. 0281-757 11
Diakoniassistent Monica Bjurström, tel. 0281-757 15

----------------------------------------

På vårt swishnummer 123 017 39 89 kan man ge kollekt till Act Svenska Kyrkan.

__________________________________________

Storbyhagen, Dala-Järna
Kyrkorådet i Järna med Nås och Äppelbo församling har beslutat att röja och gallra i naturvårdsområdet för att förhöja naturvärdet i Storbyhagen. Detta i samråd med Skogsstyrelsen, Mellanskog, Fågelklubben, Naturskyddsföreningen och Vansbro kommun.

Kyrkorådets ordförande Anders Edlund, tel  070-6678677
Kyrkogårds-/fastighetsansvarig Bert Isaksson, tel 0281-75717

2020-11-20

Utifrån det rådande läget med ökad smittspridning av covid-19 måste vi lägga om våra verksamheter. Vi kommer att filma och spela in ”Andakter i advent” och försöker också hitta andra sätt att nå ut till våra församlingsbor.

De digitala andakterna börjar sändas från 1:a advent och kan ses här på hemsidan och på Facebook ”Järna med Nås och Äppelbo församling”.
-------------------------------------------------------------

Våra kyrkor är öppna för möjlighet till stillhet och enskild andakt:
måndag – fredag kl. 09.00 – 16.00
söndag kl. 10.00 – 12.00

-------------------------------------------------------------

Om du vill få kontakt med någon för att prata eller vill ha ett besök utomhus,
ring till någon av oss:
Kyrkoherde Båt Lena Ekman, tel. 0281-757 01
Komminister Eva Cronsioe, tel. 0281-757 05
Komminister Torbjörn Axelson, tel. 0281-757 06
Diakoniassistent Annacari Jons, tel. 0281-757 11
Diakoniassistent Monica Bjurström, tel. 0281-757 15

Pastorsexpedition, tel. 0281-204 58
Kyrkogårdsexpedition, tel. 0281-200 91
Telefontider: måndag – fredag kl. 09.00-12.00. Stängt för besök.

-------------------------------------------------------------

På vårt swishnummer 123 017 39 89 kan den som vill stödja vår verksamhet. Kollekt under den här tiden förmedlas till Act Svenska Kyrkan.

-------------------------------------------------------------

Vi får hjälpas åt att hålla ut, så fort vi kan kommer våra verksamheter att återupptas i samma omfattning som innan covid-19.

2020-11-13
Efter råd från Folkhälsomyndigheten och Västerås stifts krisledning måste vi tyvärr återigen ställa om vår verksamhet.
Gudstjänster, orgelstunder, vuxenkörer, kaffeträffar och syföreningar som vi haft den senaste tiden kommer att vara inställda t.o.m 10/12 2020 med eventuell förlängning.
Promenadträffarna, utomhuskyrkis och verksamhet för barn/ungdom under 15 år fortsätter tills vidare.

Våra kyrkor är öppna måndag-fredag kl. 9-16 och söndag kl. 10-12 för enskild andakt.

-------------------------------------------------------------------

Vi följer noggrant myndigheternas och stiftets rekommendationer och kan behöva ompröva våra beslut med kort varsel. Vi tackar för att du förstår det och har tålamod.

-------------------------------------------------------------------

2020-04-08
OBS! PÅSKHELGENS SAMTLIGA GUDSTJÄNSTER ÄR INSTÄLLDA!
Men titta gärna in här på vår hemsida i påsk och ta del av inspelade andakter där våra präster och musiker deltar.
Kyrkorna i Nås och Järna kommer att vara öppna en stund varje dag under påsk, för er som vill titta in för en stunds enskild andakt, eller för att tända ljus.

2020-04-02
Nu skärper vi åtgärderna ytterligare för att stävja smittspridningen.
På grund av rådande läge och av omtanke för våra medmänniskor ställer vi in de planerade tipspromenaderna och promenadträffarna från och med nu.

Även familjeverksamheten ställer in sina utomhusaktiviteter med omedelbar verkan.

Vi fortsätter med Drop-in orgel för själ och hjärta tills vidare, så kika gärna in i någon av våra kyrkor och lyssna till vacker musik (tid och plats annonseras på vår Facebook-sida och här på hemsidan). Tänk dock på att hålla avstånd till dina medmänniskor.

Församlingshemmet stängs även för uthyrning – det kommer alltså inte gå att boka begravnings-, dopkaffen.

2020-03-24
Av omtanke om våra anställda och besökare stänger vi församlingshemmen i Järna och Vansbro för besökare, från och med 25 mars. Expeditionen nås via mail och telefon (ordinarie telefontider gäller).
Istället kommer alla kyrkorna att hållas öppna en stund varje vardag för alla som söker en stunds ro i allt som händer

2020-03-18
Vi pausar tills vidare all ordinarie verksamhet förutom gudstjänster och förrättningar!
Se aktuellt program för nyinsatta uteaktiviteter.

Med anledning av de senaste dagarnas utveckling angående Corona/Covid-19 har församlingens arbetsmiljögrupp idag, 2020-03-18, beslutat att utvidga åtgärderna för minskad risk för smittspridning.

All verksamhet stängs tills vidare ner, med omedelbar verkan. Uteaktiviteter som exempelvis promenadträff kan fortsätta hållas - under förutsättning att inte fikastunden inte äger rum inomhus.

I dagsläget är inga gudstjänster eller förrättningar inställda. Även detta kan komma att förändras, om situationen kräver det.