Finskspråkiga verksamheter

Flera finskspråkiga verksamheter har uppehåll tills vidare, andra bedrivs under anpassade former.

Finska har använts i Svenska kyrkan sedan 1500-talet, och idag finns finskspråkiga diakoner i alla stift i landet. Järfälla församling är en av de församlingar i Stockholms stift som har ett särskilt ansvar att bedriva församlingsarbete för alla som har finska som förstaspråk eller finsk anknytning.

Den sverigefinska verksamheten är både finsk- och svenskspråkig, och har som syfte att stärka tro och gemenskap på sverigefinländarnas förstaspråk. Om du vill ha ett samtal på finska med en präst eller diakon, eller få  dop, vigsel eller begravning förrättad på finska, är du varmt välkommen att höra av dig. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Gudstjänster på finska / Jumalanpalvelukset

Ungefär en söndag i månaden hålls en gudstjänst på finska, oftast i Maria kyrka. Under hösten 2020 kommer gudstjänsterna troligen att ske i online-format. Följ församlingens YouTube-kanal och Facebook-sida för mer info!

Finsk allsång / yhteislaulua

Datum och tid Måndagar / maanantaisin kl 18-19.
Ledare / ohjaaja: Per Lundh.
Anmälan Ingen föranmälan behövs.

Finsk samtalsgrupp / keskusteluryhmä maanantaisin

Verksamheten har uppehåll tills vidare.

Var tredje måndag kl 16-17:30 är du som vill prata finska med andra finskspråkiga varmt välkommen till Maria kyrka. Vi brukar läsa någon text och samtala kring det vi läst. Fika ingår.

Anmälan: Ingen föranmälan behövs.

Seniorgympa / senioorijumpa

Verksamheten har uppehåll tills vidare.

Seniorgympa torsdagar / torstaisin kl 10-12 i Maria kyrka.
Terveydenhoitoa ja keskustelua. Soppalounas edulliseen hintaan.
Ledare / ohjaaja: Anniki Ronkainen
Anmälan: Ingen föranmälan behövs.

Omar Ud-Din

Maria kyrka, Präst