Finskspråkiga verksamheter

Alla finskspråkiga verksamheter har uppehåll tills vidare.

Verksamheten har uppehåll tills vidare.

Finska har använts i Svenska kyrkan sedan 1500-talet, och idag finns finskspråkiga diakoner i alla stift i landet. Järfälla församling är en av de församlingar i Stockholms stift som har ett särskilt ansvar att bedriva församlingsarbete för alla som har finska som förstaspråk eller finsk anknytning.

Den sverigefinska verksamheten är både finsk- och svenskspråkig, och har som syfte att stärka tro och gemenskap på sverigefinländarnas förstaspråk. Om du vill ha ett samtal på finska med en präst eller diakon, eller få  dop, vigsel eller begravning förrättad på finska, är du varmt välkommen att höra av dig. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Gudstjänster på finska / Jumalanpalvelukset

Ungefär en söndag i månaden hålls en gudstjänst på finska i Maria kyrka (om ej annan tid eller plats anges). Kyrkkaffe efter gudstjänsten.

Finsk samtalsgrupp / keskusteluryhmä maanantaisin

Var tredje måndag kl 16-17:30 är du som vill prata finska med andra finskspråkiga varmt välkommen till Maria kyrka. Vi brukar läsa någon text och samtala kring det vi läst. Fika ingår.

Ledare: / ohjaaja: Marju Lehto.

Seniorgympa / senioorijumpa

Seniorgympa torsdagar / torstaisin kl 10-12 i Maria kyrka.
Terveydenhoitoa ja keskustelua. Soppalounas edulliseen hintaan.
Ledare / ohjaaja: Anniki Ronkainen
Kontakt / kontaktihenkilö: Marju Lehto

Finsk allsång / yhteislaulua

Datum och tid: Måndagar / maanantaisin kl 18-19:30.
Ledare / ohjaaja: Per Lundh. Kontakt / kontaktihenkilö: Marju Lehto

Omar Ud-Din