Järfälla församling Besöksadress: Kyrkvägen 8, 17746 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Prata med någon

Ibland behöver vi sätta ord på våra tankar och känslor och dela dem med andra. Välkommen på stödsamtal eller parsamtal, och till våra samtals- och sorgegrupper.

Du är alltid välkommen att höra av dig när du behöver prata med någon. Präster och diakoner har tystnadsplikt. Här kan du läsa mer om vad tystnadsplikten innebär.

Ring på en vardag

På vardagar kan du nå oss via vår växel, 08-580 218 00. Du kan också höra av dig direkt till någon av våra präster eller diakoner

Kyrkans jourtjänsts jourtelefon, 031-80 06 50, har öppet vardagar 13-21 (och dessutom på helger 16-21).

Ring eller chatta på kvällar, nätter och helger

Jourhavande präst nås alla dagar mellan 21 och 06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.

Du kan också chatta med Jourhavande präst måndag till torsdag kl 20-24.

Skriv ett brev när som helst

Du kan maila till Jourhavande präst när som helst, och du får svar inom 24 timmar.

Kyrkans jourtjänst har en SOS-brevlåda, som nås på https://sos.svenskakyrkan.se/. Brevlådan besvaras av utbildade volontärer, som svarar så snart som möjligt, dock senast inom 72 timmar.

I sista hand kan du alltid kontakta vår kyrkoherde
Nedan kan du läsa mer om de olika former av samtalsstöd och samtalsgrupper som finns i Järfälla församling.

Krister Kappel

Maria kyrka, Kyrkoherde, Präst