Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Parsamtal

Omsorg, ömsesidighet och respekt: ibland är det lättare sagt än gjort! Ge kärleken hjälp och stöd.

Konflikter i relationen är något naturligt, och kan vara öppningar mot växande och utveckling. Det är inte heller något konstigt med att ibland behöva stöd för att konflikterna ska bli konstruktiva.

Vad behöver du?

Järfälla församling erbjuder parsamtal där vi fokuserar på vad människor behöver, inte på vem som har rätt. Vi vill hjälpa par till en relation som är präglad av omsorg, ömsesidighet och respekt, där förutsättningarna finns för att båda ska få sina behov tillgodosedda, både som par och som individer.

Parsamtalen bygger på processen NonViolent Communication (NVC). Den har som utgångspunkt att människor har en naturlig strävan efter att tillgodose både sina egna och andras behov. I samtalen deltar både en kvinnlig och en manlig präst.

Praktiskt

Vi avtalar tre samtal i taget, på onsdagar kl 17.30-19.00 i Järfälla kyrkas församlingshem. Efter varje omgång utvärderar vi om vi ska träffas ytterligare tre gånger. Samtalen är kostnadsfria och, om så önskas, helt anonyma.

Välkommen att höra av dig till oss per mail eller telefon för att boka ett första samtal!

Gunnar Bjerkli

Maria kyrka, Präst